La Fira de Sant Martí de Puig-reig s'adapta per fer front al moment polític de Catalunya

Les persones que comprin durant la fira entraran en en un sorteig de 200 euros en vals de descompte | Puig-reig continuarà amb el tradicional vermut de Sant Martí, de la mà de bars i restaurants

09 de novembre del 2017
Actualitzat a les 17:42h
Presentació de la Fira de Sant Martí a Puig-reig
Presentació de la Fira de Sant Martí a Puig-reig | Aida Morales
La Fira de Sant Martí de Puig-reig, que comença amb actes aquest divendres 10 de novembre i finalitzarà dilluns 13 amb la presentació del llibre "La sociabilitat a Puig-reig" es desenvoluparà durant tot el cap de setmana amb una clara voluntat de mirar endavant. Malgrat el moment "trist" que està vivint Catalunya amb l'empresonament de mig Govern i membres de la societat civil, ha indicat l'alcalde, Josep Maria Altarriba, aquesta fira (la més important del municipi) es mantindrà i continuarà consolidant-se amb "caire festiu". 

"Serà una fira molt guapa, però també una mica trista", ha explicat Altarriba que, no obstant això, ha afirmat que s'ha volgut mantenir en els dies previstos, però adaptant-se a les circumstàncies del moment perquè tots els ciutadans que ho vulguin també puguin anar dissabte a Barcelona a la gran manifestació. 

La Fira de Sant Martí, doncs, començarà divendres amb activitats infantils a l'antiga biblioteca, zumba i la celebració del Fòrum 10 Comunicació. Ja de cara a dissabte, al matí hi haurà un esmorzar dolç o salat i, a les 10.00 hores, l'inici de la fira, amb prop d'un centenar de parades, ha relatat el regidor Josep Campos. Durant dissabte, a més, hi haurà ball en línia, jocs infantils i la missa en honor al patró, i al migdia, una actuació de l'Escola Municipal de Música, amb els membres del Pubillatge. 

Malgrat que s'espera que l'afluència de gent disminueixi durant la tarda, Puig-reig acollirà, també, una trobada de gegantons i capgrossos i una cercavila pel recinte firal, que acabarà a les 21.00 hores al Pavelló d'Esports amb la proclamació dels nous membres del Pubillatge, i la participació el Cor Giovinetto i la banda de l'EMMP, i més tard festa jove. 

Durant diumenge hi haurà el tradicional concurs de pintura ràpida i la trobada de gegants i cercavila, amb el ja consolidat vermut de Sant Martí a la plaça del Mestre Badia, que cada any porten a terme els bars i restaurants del poble. Aquest, que es va recuperar fa pocs anys, estarà ambientat per Camaleonius i, a la tarda, la plaça de la Creu acollirà l'espectacle de carrer "Tonteries les justes", dins del cicle teatral Argent. 

Enguany, a més, la fira no tancarà després de dinar, com era de costum, sinó que s'allargarà fins les 19.00 hores, just abans de presentar "In vino veritas", una obra també dins del cicle Argent, que esdevé un conta contes per a adults. 

Descomptes dels comerciants

Segons el president de la UBIC de Puig-reig, Toni Mujal, la fira servirà perquè els comerciants treguin totes les seves ofertes al carrer, així com el "bon producte" que tenen, acompanyat per l'atenció al client. "Volem convidar la gent que vingui", ha afirmat Mujal, que ha assegurat que hi haurà "ambient" i bons descomptes. De fet, ha destacat, al llarg dels dos dies hi haurà la presència de la Puig i el Reig, els personatges simbòlics que sovint es passegen pel poble i que repartiran sorpreses. A més, les persones que comprin entraran en en un sorteig de 200 euros en vals de descompte. 

La fira de la canalla

Dilluns a les 11.00 del matí es repetirà el format de "taller de cuina infantil" a càrrec de Merche Garcia, on es convida els més petits a realitzar un "dinar de montaditos". Segons ha explicat Campos, els menuts de més de 6 anys es poden inscriure a la Biblioteca i portar el seu propi davantal. A tots, per altra banda, se'ls regalarà un barret de cuiner. 

Finalment a la tarda es farà una visita guiada al Castell de Puig-reig a càrrec de l'Associació Cultural Els Templers i, a les 19.00 hores, Josep Artero i Josep Albert Planes presentaran el llibre sobre la sociabilitat del poble. 
Arxivat a