Una vintena de carreteres continuen afectades per mobilitzacions de l'aturada de país

Les incidències es reprodueixen a les principals artèries, com la frontera i les entrades i sortides a Barcelona, però també en vies secundàries | S'han produït interrupcions a Rodalies, la línia del Vallès de FGC i l'AVE a Girona

Redacció
08 de novembre del 2017
Actualitzat a les 17:03h
Moments de tensió a Vilafant, a l'AP-7
Moments de tensió a Vilafant, a l'AP-7 | Josep M. Montaner
Una vintena de carreteres pateixen talls o retencions per les mobilitzacions de la vaga general d'aquest dimecres, entre elles les que comuniquen amb França, segons el Servei Català de Trànsit. Així, a les tres de la tarda, hi ha retencions a la C-32 a Argentona en sentit nord, a la C-37 a Castellfollit del Boix en els dos sentits i a la C-25, amb restriccions pels camions a Vic en sentit Girona. També ho està l'AP-7 a Borrassà en sentit nord, a Figueres en sentit sud i a Riudellots de la Selva en els dos sentits de la circulació; l'N-152 a Puigcerdà a pocs metres de la frontera; la C-38 a Molló en els dos sentits i hi ha retencions a Vilamalla, en sentit sud. També està tallada l'N-145, que comunica La Seu d'Urgell amb Andorra, en els dos sentits.

A la demarcació de Tarragona, hi ha intermitents a La Bisbal del Penedès en sentit Barcelona i l'N-340 està tallada a Amposta en els dos sentits i es fan desviaments per la C-12 i TV-3408; mentre que l'A-2 a Riudellots continua tallada en els dos sentits.

Per últim, a les comarques de Lleida l'A-2 està tallada a Soses en sentit Barcelona, l'A-2 d'Almacelles en sentit Lleida i la C-12 a Maials en els dos sentits. A la C-14, hi ha talls intermitents a Ponts en tots dos sentits i a la C-45 tampoc es pot circular en els dos sentits. D'altra banda, a l'LL-12 està tallat l'accés a l'AP-2 a Albatàrrec en sentit sud, i l'N-23 entre Vilaller i Alfarràs en tots dos sentits.

Un matí de talls generalitzats

Durant tot el matí hi ha hagut talls generalitzats a carreteres de tot el país.  Aquí es poden consultar totes les incidències.

En algun moment, les incidències han arribat al centenar. A més, mig miler de persones han aconseguit baixar a les vies de l'AVE a Girona per interrompre la circulació, i s'han produït talls en cinc línies de Rodalies i els Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) al Vallès.

En alguns casos els talls a les carreteres han estat intermitents, i s'ha obert el pas durant una estona, com ha estat el cas de la B-23 a Sant Just Desvern i l'A-2 a Abrera. Els Mossos d'Esquadra han negociat amb els manifestants en alguns punts perquè permetessin el pas de vehicles com a mínim una estona. A l'AP-7, a prop de Figueres, els Mossos han hagut de separar camioners i manifestants, i els conductors no han amagat la seva indignació perquè han estat des de les 06.00 h del matí sense poder circular.

Malgrat que la policia catalana ha intentat negociar per reobrir el trànsit a l'AP-7 a Figueres, els manifestants han decidit en assemblea que no pensen fer marxa enrere i mantenen el tall. També s'han viscut alguns moments de tensió, com és el cas de la C-58 a l'altura de Sabadell, on s'ha produït un aldarull amb un conductor, segons informa Albert Segura. També a la plaça Cerdà de la capital catalana hi ha hagut confrontació entre Mossos i concentrats, i la policia catalana ha acabat desallotjant la plaça perquè els cotxes passin.
  La capital catalana ha estat un dels indrets més afectats pels talls als accessos, ja que a més de les Rondes s'han vist afectats punts com el túnel de Vallvidrera, però també pels ferroviaris. A la ciutat, a més de la plaça Cerdà, s'ha interromput la circulació a l'avinguda Diagonal, en dos punts del Paral·lel i a l'entrada de l'estació del Nord d'autobusos, segons ha informat la Guàrdia Urbana.
 

Tall de l'AP-7 a Vilafant Foto: Josep Maria Montaner

 

Tall de l'AP-7 a Vilafant Foto: Josep Maria Montaner

 

Tall de l'AP-7 a Vilafant Foto: Josep Maria Montaner

 

Els manifestants a l'AP-7 a Figueres per la vaga general. Foto: Josep M. Montaner

 

L'AP-7, tallada per la vaga general del 8 de novembre. Foto: Josep Maria Montaner


Les línies R1, R3, R4 i R16 de Rodalies han patit alguns talls per presència de persones a la via. Segons Renfe, a l'altura de Mataró (R1) alguns manifestants han accedit a la via quan passaven pocs minuts de les set del matí i han obligat a interrompre el servei, així com a les línies R3 i R4 amb talls a l'altura de Montcada Bifurcació. També a l'R4 el servei ha quedat interromput a Sant Vicenç de Castellet per una manifestació, que ha començat poc després de les sis i s'ha allargat una hora. Per últim, l'R16 també ha estat tallada a Ulldecona.
 
A més, unes 500 persones han aconseguit saltar-se el cordó policial i han interromput l'AVE a l'estació de Girona. Dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) tampoc ha funcionat la línia del Vallès entre Sarrià, Sabadell i Terrassa per la presència de manifestants a l'estació de Sant Cugat del Vallès, ha informat la companyia a través de Twitter. Pel que fa al transport públic a Barcelona ciutat, el servei del metro circula al 85% mentre que els autobusos ho fan amb normalitat, segons ha informat Transports Metropolitans de Barcelona (TMB). La línia del metro més afectada és la 2, on només passa un metro de cada dos.
 

L'AP-7, tallada per la vaga general del 8 de novembre Foto: Josep Maria Montaner

 

Interrupció de la R4 de Rodalies a Sant Vicenç de Castellet. Foto: Maria Vilarnau

 

Un tall a l'AP-7. Foto: Martí Albesa

 

Els estudiants han tallat l'AP-7 a l'altura de la UAB. Foto: Albert Hernàndez