El Berguedà es torna a aturar dimecres en una jornada de vaga general

Institucions públiques, patronals, comerciants i empresaris se sumen a la vaga | NacióBerguedà farà vaga informativa des d'aquest dimarts, fins dimecres a les 17.00 hores

07 de novembre del 2017
Actualitzat a les 21:51h
Tractors i ciutadans tallant carreteres durant l'aturada de país.
Tractors i ciutadans tallant carreteres durant l'aturada de país. | Sergi Cámara
Bona part del Berguedà tornarà a aturar-se, aquest proper dimecres 8 de novembre durant tot el dia, en la segona vaga general en poc més d'un mes sense el suport dels sindicats majoritaris. Aquest cop, però, CCOO i UGT encara s'han desmarcat més de la convocatòria, ja que ni tan sols han defensat una fórmula d'aturada de país com la del 3 d'octubre, quan van instar els treballadors a pactar amb els empresaris parar la jornada de forma simbòlica i de mutu acord. Malgrat tot, la immensa majoria d'entitats de la Taula per la Democràcia van apostar dilluns en una reunió per donar suport a la vaga convocada per la Intersindical-CSC, per bé que especialment CCOO va vetar que la plataforma com a tal s'hi adherís, segons ha pogut saber NacióDigital.

Arreu de Catalunya, la vaga es fa com a acte de protesta per l’aplicació de l’article 155 suprimint l'autogovern de Catalunya, l’empresonament de més mig Govern, a més dels líders de l’Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sànchez i el d’Òmnium, Jordi Cuixart. A la comarca, aquesta estarà seguida per bona part de les institucions, i tant aquestes com l'Hospital Comarcal Sant Bernabé rebaixaran els seus serveis. En el cas de l'Ajuntament de Berga, l'equip de govern s'ha sumat a la vaga i s'ha donat llibertat als treballadors per decidir què fan, de manera que el consistori i bona part de les entitats municipals restaran en serveis mínims. 

La vaga, però, no serà només seguida pel sector públic, sinó també per bona part del privat. En el cas de NacióBerguedà, ha decidit sumar-se a la convocatòria d'aturada des d'aquest dimarts a la tarda i fins dimecres a les 17.00 hores, i publicarà en serveis mínims. Alhora, també s'hi han sumat comerciants i empresaris que, malgrat posar-se al costat de les reivindicacions, han deixat llibertat per decidir si la secunen o no. Sigui com sigui, però, es calcula que entre el 60 i el 70% dels establiments de Berga Comercial faran vaga.

Per altra banda, l'ANC i Òmnium han convocat la ciutadania a les 12.00 hores a la plaça de Sant Pere per anar junts i amb estelades cap a al plaça dels Països Catalans, on es llegirà un manifest, i a les 18.00 hores hi ha prevista una concentració davant de l'Ajuntament de Berga. 

NacióDigital mantindrà serveis mínims amb un minut a minut centralitzat de país, i el diari i les seves delegacions territorials tornaran a posar-se en marxa a partir de les 20.00 hores de dimarts, per explicar el transcurs, efectes i conseqüències del dia.