L'Ajuntament de Berga suspèn l'activitat institucional, amb serveis mínims

El personal laboral de l’ens municipal decidirà individualment l’adhesió a la jornada de vaga

Redacció
07 de novembre del 2017
Actualitzat a les 18:35h
L'Ajuntament de Berga.
L'Ajuntament de Berga. | Europa Press
Els treballadors i les treballadores de l’Ajuntament de Berga s’han reunit aquest dimarts al migdia en assemblea per decidir el posicionament del personal laboral del consistori respecte a la vaga general d’aquest dimecres 8 de novembre, convocada per l’Intersindical-CSC, i seguida per la CGT, juntament amb la COS i USTEC.

Sobre aquesta, s'ha acordat que es mantindran serveis mínims, i el personal laboral de l’ens municipal decidirà individualment l’adhesió a la jornada de vaga, de manera que l’edifici estarà obert per a aquelles persones que decideixin ocupar el seu lloc de treball. Tanmateix, s’ha informat als treballadors i les treballadores de l’aturada prevista per a les 12 del migdia i de les concentracions de les 6 de la tarda convocades davant dels ajuntaments. 

Per la seva banda, l’equip de govern de l’Ajuntament de Berga ha decidit sumar-se a la vaga i això comportarà la suspensió de l’activitat institucional. Tot i això, el consistori ha decretat la provisió dels serveis municipals mínims següents: 

- Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC): el servei comparà amb dues persones que s’encarregaran d’atendre a la ciutadania i de fer els tràmits corresponents a través del registre. 

- Brigada Municipal: el consistori comptarà amb dos membres de la plantilla de la Brigada Municipal per a donar resposta a les situacions d’emergència que es puguin produir.

- Biblioteca Ramon Vinyes i Cluet: TANCADA. 

- Escola Bressol Flor de Neu: es garantirà el servei de la llar d’infants i el de menjador a través de dues persones encarregades de realitzar les tasques pertinents. 

- Escola Municipal de Música de Berga: el centre estarà obert i comparà amb la presència de tres membres de l’equip directiu i de secretaria i 1/3 del professorat. 

-Escola Oficial d’Idiomes i Escola i Centre de Formació d’Adults Berguedà: no hi haurà classe, però sí que hi haurà la presència del personal per complir amb els serveis mínim. 

- Pavelló de Suècia: romandrà obert amb motiu de la visita del consolat de Colòmbia, que va sol•licitar poder disposar d’un equipament proper a l’emplaçament de la seva oficina mòbil per atendre les gestions dels seus conciutadans. 

- Camins escolars: es prestarà aquest servei adreçat als escolars d’educació infantil que assisteixin als centres. 

- Hospital Sant Bernabé: en l’àmbit de la sanitat pública s’estableixen els serveis mínims que hagi decretat la Generalitat. 

- Serveis Socials: es comptarà amb una treballadora social i també es garantirà el Servei d’Atenció Domiciliària (SAD). 

- Es realitzarà el servei de neteja viària i de recollida d’escombreries en les zones de vulnerabilitat sanitària.

- Es prestarà el servei de manteniment de l’enllumenat i de la xarxa d’aigües en cas d’averia i situacions d’emergència. 

- Es portarà a terme el servei de neteja d’edificis per a garantir-ne les condicions d’higiene. 

D’altra banda, hi ha una sèrie de serveis que no es prestaran i alguns equipaments municipals que estaran tancats al públic. 


- BRG Serveis: FORA DE SERVEI.

- Bus urbà: FORA DE SERVEI. 

- Zona blava: FORA DE SERVEI 

- Oficina de Turisme i museus: TANCATS.

- Oficina Jove del Berguedà: TANCADA.

- Telecentre: TANCAT.

- Els equipaments esportius de la ciutat següents també estaran tancats: pavellons d’esports, pistes de tennis, frontó, pàdel, voleibol i el camp de futbol. 

- Teatre Municipal de Berga: TANCAT.

- Arxiu Comarcal del Berguedà: TANCAT.

En canvi, es mantindrà el servei de Seguretat Pública. El Cos de la Policia Local, de conformitat amb l’article 6.8 de la Llei Orgànica 2/1986, de 13 de març, de Forces i Cossos de Seguretat, no podrà exercir en cap cas el dret de vaga. 

Pel que fa als centres públics d’educació primària de la ciutat, l’escola de Sant Joan, l’escola de Santa Eulàlia i l’escola de La Valldan estaran oberts al públic i garantiran els serveis mínims establerts en l’àmbit educatiu. Per tant, comptaran amb una persona de l’equip directiu i un mestre per cada 6 grups o classes i també es prestarà el servei de menjador. En referència als centres d’educació secundària, la Secció d’Institut Serra de Noet i l’Institut Guillem de Berguedà, els equips docents secundaran la vaga de forma majoritària, però els centres estaran oberts per tal de complir amb els serveis mínims. 
Arxivat a