Centenars d'alcaldes demanen la llibertat dels presos polítics davant la Comissió Europea

L'alcalde de Gironella, David Font; el de Guardiola de Berguedà, Josep Lara; la d'Avià, Patrocini Canal, i el d'Olvan, Martí Orriols viatgen a Brussel·les

Redacció
07 de novembre del 2017
Actualitzat a les 15:12h
Alcaldes del Berguedà a Brussel·les.
Alcaldes del Berguedà a Brussel·les. | Cedida
Manifestació sobiranista davant la Comissió Europea, a Brussel·les, en defensa del Govern a l'exili que encapçala Carles Puigdemont i de l'alliberament dels presos polítics. Uns dos-cents alcaldes s'han desplaçat aquest dimarts cap a la capital europea per reivindicar la legitimitat de l'executiu i per demanar la llibertat dels membres de l'executiu i dels líders del sobiranisme civil que estan empresonats. Entre ells una representació del Berguedà conformada per l'alcalde de Gironella, David Font; el de Guardiola de Berguedà, Josep Lara; la d'Avià, Patrocini Canal, i el d'Olvan, Martí Orriols.

La delegació ha sortit en avió des de Barcelona cap a les 10 del matí, i ha arribat al cap de dues hores a Brussel·les. Des de l'aeroport s'han desplaçat en autobús cap a la zona de la ciutat en què hi ha les institucions europees. La comitiva la lideren Miquel Buch, alcalde de Premià de Mar i president de l'Associació Catalana de Municipis (ACM), i Neus Lloveras, alcaldessa de Vilanova i la Geltrú i presidenta de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI).

També formen part de la manifestació els eurodiputats Ramon Tremosa (PDECat), Jordi Solé i Josep Maria Terricabras (aquests dos d'ERC).
 

Alcaldes sobiranistes es manifesten davant la Comissió Europea Foto: ACM