Berga es fa forta contra la violència de gènere

Les institucions catalanes fan públic un manifest de condemna

Redacció
25 de novembre del 2014
Actualitzat a les 12:19h
576_1416914344lila
576_1416914344lila

La consciència berguedana contra qualsevol mostra de violència de gènere augmenta any rere any, amb un clar missatge de la societat civil i de les institucions catalanes per a eradicar-la i avançar cap a una societat més justa i igualitària. Per això, en al Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones, Berga ha iniciat una campanya de sensibilització i per manifestar-ne el rebuig. 

Això és el que ha volgut transmetre l'Ajuntament de la capital berguedana mitjançant un vídeo que s'ha pogut realitzat gràcies a la col·laboració del centre esportiu AlterSport, i que ja s'ha començat a difondre per les xarxes socials. En aquest aspecte, el consistori insta a difondre o a fer un M'agrada al vídeo, de manera que es viralitzi el major possible.

Per la sava part, institucions catalanes també mantenen el front comú en aquest aspecte, considerant que la violència contra les dones és una “violació greu dels seus drets fonamentals” i que representa un “gran impediment per assolir la pau, el desenvolupament i el dret d'exercir la ciutadania”. Per això, el manifest conjunt de l'Associació Catalana de Muncicipis (ACM), la Generalitat de Catalunya, la Federació Catalana de Municipis i les quatre Diputacions renova el seu compromís per tal de sumar esforços -conjuntament amb els homes- i per avançar en el camí de l'eradicació de la violència masclista: “I volem aixecar la nostra veu, ferma, alta i clara, per denunciar la vulneració constant dels drets humans que és la violència contra les dones”.
Arxivat a