​Alcaldes del Berguedà viatgen aquest dimarts a Brussel·les per denunciar la repressió de l'Estat

Els batlles, sobre els quals pesa una querella de la Fiscalia per haver col·laborat amb el referèndum, ompliran un avió sencer en direcció a la capital belga

Redacció
07 de novembre del 2017
Actualitzat a la 13:09h
Alcaldes de Catalunya, entre els quals dos del Berguedà, a l'aeroport cap a Brussel·les.
Alcaldes de Catalunya, entre els quals dos del Berguedà, a l'aeroport cap a Brussel·les. | Cedida
200 alcaldes sobiranistes de Catalunya, entre els quals una representació del Berguedà, viatjaran aquest dimarts a Brussel·les "per explicar de primera mà la situació" que s'està vivint a Catalunya en relació a l'empresonament d'una part del Govern destituït i l'aplicació de l'article 155 d'intervenció de l'autonomia catalana.

Ho han explicat en una entrevista a Catalunya Ràdio l'alcalde de Premià de Mar (Barcelona) i president de l'Associació Catalana de Municipis (ACM), Miquel Buch, i l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú (Barcelona) i presidenta de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), Neus Lloveras. Així mateix, ho ha ratificat, també a NacióBerguedà, el president del PDECat a la Catalunya Central i alcalde de Gironella, David Font, que ha confirmat que ell serà un dels representants del Berguedà, conjuntament amb l'alcalde de Guardiola, Josep Lara; l'alcaldessa d'Avià, Patrocini Canal, i l'alcalde d'Olvan, Martí Orriols.

La decisió d'anar a Brussel·les es va prendre en una reunió conjunta el divendres passat de les executives de les dues entitats, i Buch ha precisat que ompliran un avió sencer en direcció a la capital belga amb dos centenars d'alcaldes, assegurant que haurien pogut ser "el doble".

"Dimarts mateix anem i dimarts mateix tornarem", ha precisat Lloveras, mentre que Buch ha defensat que existeix una violència policial, judicial i política contra el sobiranisme que omple de raons els partidaris de la independència de Catalunya.

Contra Lloveras i Buch i diversos centenars d'alcaldes catalans més pesa una querella de la Fiscalia per haver col·laborat amb l'organització del referèndum de l'1 d'octubre.

Pel que fa a altres alcaldes de la comarca, com l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, o l'alcalde de Puig-reig, Josep Maria Altarriba, han manifestat la seva voluntat d'anar-hi, tot i que finalment no ho faran per diversos motius, entre els quals pesonals i laborals.