ERC de Berga aposta per una llista unitària de país el 21-D

Els republicans demanen la llibertat dels presos polítics i insten a la participació a l'aturada de país

Redacció
06 de novembre del 2017
Actualitzat a les 19:20h

Membres d'ERC de Berga (arxiu). Foto: Aida Morales


L'Executiva Local d'ERC de Berga i el grup municipal a l'Ajuntament de Berga han acordat, aquest cap de setmana en reunió ordinària, tota una sèrie de punts respecte del moment polític que està vivint Catalunya. Entre aquests, la "condemna" i "rebuig" als empresonaments polítics, així com la "total solidaritat" amb els Jordis i el Govern "legítim" empresonat i exiliat. A més, també han volgut instar a la participació a l'aturada de país convocada per aquest dimecres.

Així mateix, també ha motivat la ciutadania a participar a la manifestació del proper dia 11 de novembre a Barcelona, i han afirmat que, de cara al 21 de desembre, dia de les eleccions, es confia en trobar la fórmula d'una "llista de país transversal" que aglutini tot l'independentisme amb membres de la societat civil, incloent-hi els empresonats i exiliats. No obstant això, han puntualitzat, respectaran "al 100%" la decisió final que ERC pugui prendre a nivell nacional.

De la mateixa manera, s'ha demanat una reunió amb l'ANC i Òmnium per valorar la situació política actual i analitzar el futur, també a la ciutat, tot participant en una taula de coordinació entre els grups municipals i les entitats sobiranistes per aconseguir una "unitat d'acció i una estratègia conjunta" per decidir els esdeveniments a la ciutat.