La Fiscalia demana 38.000 euros a un noi de Bagà per l'apunyalament d'una menor

El ministeri públic l'acusa de temptativa d'homicidi però admet l'existència d'un trastorn mental

Redacció
24 de novembre del 2014
Actualitzat el 25 de novembre a les 18:16h
La Fiscalia acusa d'un delicte d'homicidi en grau de temptativa al jove de Bagà de 21 anys que el setembre del 2013 presumptament va apunyalar la seva parella -llavors menor d'edat- quan els dos es trobaven a casa de la seva mare. Per aquests fets, el fiscal demana a Oscar A.O. en el seu escrit d'acusació que faci front a una pena de vuit anys d'internament en un centre psiquiàtric de règim tancat, i a indemnitzar la jove amb 38.890 euros, a part d'una ordre d'allunyament i un control mèdic durant cinc anys a partir del moment en què quedi en llibertat.

Els fets van tenir lloc el 9 de setembre del 2013 a Bagà, al domicili de la mare de l'acusat. Segons l'escrit de la Fiscalia, Oscar A.O. es va dirigir a la seva parella i “amb voluntat d'acabar amb la seva vida”, li va clavar tres ganivetades al pit, la tercera de les quals “va arribar a incrustar-se fins al mànec” i l'arma va quedar clavada a la cavitat toràcica de la víctima. Això va provocar que el ganivet rasqués part del pulmó esquerre de la menor, que va haver de ser atesa d'urgència per aquesta i altres ferides derivades de la suposada agressió.

Segons el ministeri públic, aquesta actitud és clarament homicida, tot i que, en aquest cas, s'ha d'aplicar una circumstància eximent completa de responsabilitat degut al “trastorn bipolar, de la personalitat, de consum d'alcohol i d'intel·ligència límit que pateix l'acusat”. Segons indica l'escrit, Oscar A.O. ja va ser diagnosticat amb una pertorbació de conducta quan era petit, així com d'un trastorn afectiu bipolar als 18 anys, que el va portar a ser internat i a haver-se de medicar. Tot i això, l'acusat va abandonar el tractament al cap d'un mes. 

El judici contra Oscar A.O. se celebrarà el proper dimecres a la secció 20a de l'Audiència de Barcelona, on el fiscal, l'acusació i la defensa plantejaran les seves argumentacions, i també s'interrogarà la víctima, a més del que aportin diversos testimonis i especialistes.