El nombre de rescats a boletaires disminueix al Berguedà fins a finals d'octubre

Els Bombers demanen prudència als boscos

Redacció
21 de novembre del 2017
Actualitzat el 22 de novembre a la 13:07h

Un dispositiu de recerca de boletaires. Foto: Bombers de la Generalitat


El nombre de rescats a boletaires per part dels Bombers han disminuït de manera considerable, en el que dura la temporada. Fins a finals d'octubre, han informat, s'han realitzat sis recerques de boletaires perduts, i les comarques on aquestes s'han concentrat són el Berguedà (dos casos) i el Ripollès (dos casos). Aquestes comarques coincideixen amb les que van acumular més rescats l'any passat, amb onze i sis casos, respectivament. 

Els Bombers informen que l'any passat es van fer 455 serveis per recerques de persones perdudes, dels quals 47 eren boletaires, i enguany ja s'han efectuat 405 recerques de persones fins al 31 d’octubre, de les quals 6 han estat recerques per buscar boletaires perduts. L'any passat, durant el mateix període, es va treballar en la recerca de 36 boletaires.

Que la temporada de bolets sigui escassa per la calor intensa i la sequera de l'estiu explica aquest descens de les dades, tot i que les pluges abundants de la setmana passada preveuen una millora en la producció de bolets als boscos catalans. Per això, s'ha tornat a demanar prudència als boscos.