Bisbe Xavier Novell: «És injust que una part del nostre govern legítim estigui empresonat»

El bisbe de Solsona valora la situació política actual

Ramon Estany
06 de novembre del 2017
El bisbe de Solsona a la Missa del Santuari del Miracle.
El bisbe de Solsona a la Missa del Santuari del Miracle. | Ramon Estany
El bisbe de Solsona, Xavier Novell, ha presidit aquest diumenge l''Eucaristia de la Trobada Anual de l'Hospitalitat de Lourdes Solsona-Vic, en la cloenda del 50è aniversari del primer pelegrinatge. A la missa, que ha tingut lloc al Santuari del Miracle de Solsona, s'ha tingut present la situació política del país, i més concretament, els darrers empresonaments dels consellers de la Generalitat.

En aquest sentit, el bisbe de Solsona ha afegit una pregària explícita "als que estan a la presó per causa del procés polític" que viu el país perquè, segons ha dit, el Senyor els ajudi a ells, "que fent una passa endavant per fer possible l'autodeterminació" de Catalunya, "n'han de pagar les conseqüències".

Ha estat, però, un cop acabada la Missa, que Novell ha volgut valorar la situació política actual, adreçant-se particularment als fidels de la seva diòcesi: "Us he de dir que és injust que una part del nostre govern legítim estigui empresonat. No dic que no sigui legal, però és injust". 

El bisbe de Solsona ha remarcat que el que els consellers han perseguit amb els seus actes és legítim. Perquè "en tot moment han mirat de trobar camins per poder dur a terme el seu programa electoral per vies de dièleg i per vies de legalitat". Novell ha explicat que "un pot estar completament d'acord amb la independència, un pot estar completament d'acord amb la unitat, i això és perfectament legítim".

"Tots podem tenir les idees que volguem sobre aquesta qüestió", ha dit, però "no és just, que per la via de la força s'impedeixi a aquest poble decidir el seu futur perquè hi té dret". Així mateix, ha demanat que no hi hagi confusions sobre aquesta qüestió.