Encartellada al Berguedà per la llibertat dels presos polítics

Molts municipis s'han sumat a la convocatòria de les entitats sobiranistes per rebutjar la repressió judicial d'Espanya

Redacció
05 de novembre del 2017
Actualitzat a les 20:54h
Encartellada a la plaça Major de Vic per la llibertat dels presos polítics.
Encartellada a la plaça Major de Vic per la llibertat dels presos polítics. | Albert Alemany
El sobiranisme es mobilitza una vegada més. Com a prèvia a la vaga general convocada per l'Intersindical-CSC per aquest dimecres i la gran manifestació de l'11-N, les entitats han fet una nova crida a la ciutadania per mantenir l'acció reivindicativa al carrer. Per aquest diumenge l'ANC i Òmnium Cultural han previst una encartellada massiva, que ha tingut com a epicentre la ciutat de Barcelona, però que s'ha realitzat arreu del país.

Des de mig matí, són molts, els municipis d'arreu de Catalunya que s'han sumat a aquestes accions. Milers de persones han encartellat façanes i fanals amb cartells que exigeixen la llibertat dels presos polítics. Alguns en blanc i negre i d'altres amb color, alguns amb la paraula "llibertat" impresa, i d'altres amb la caricatura dels consellers del Govern de la Generalitat empresonats des de dijous i dels presidents de les entitats sobiranistes, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. 
 

Encartellada a Puig-reig. Foto: Cedida


Catalunya, empaperada de nou

Les encartellades massives van ser una de les accions més repetides durant la campanya del referèndum del primer d'octubre. Es van recuperar amb l'empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart i avui s'han tornat a recuperar per simbolitzar un nou clam unànime del sobiranisme contra el modus operani repressiu de la justícia espanyola.

A Gironella, per altra banda, el CDR ha penjat fotografies de tots els presos al balcó de l'Ajuntament