El Berguedà torna a mostrar escalf als presos polítics en un clam per la democràcia

Crits de "llibertat" i el cant dels Segadors tanca la concentració de la plaça de Sant Pere

03 de novembre del 2017
Actualitzat a les 19:31h
Concentració a Berga aquest divendres per reclamar la llibertat dels presos polítics.
Concentració a Berga aquest divendres per reclamar la llibertat dels presos polítics. | Cristina Prat
La plaça de Sant Pere de Berga s'ha tornat a omplir aquest divendres al vespre, per mostrar l'escalf als membres del Govern empresonats des de dijous, així com als líders de l'ANC i Òmnium, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, que fa 18 dies que dormen a la presó, per haver donat suport al referèndum del passat 1 d'octubre. Una manifestació que dóna continuïtat a la concentració de dijous i als actes i marxes lentes que s'han anat succeint arreu del país i amb gran impacte a la comarca, que contribueixen al clam per la democràcia que institucions i entitats estan abanderant davant de la repressió de l'estat espanyol.

Berga ha recordat la jornada del passat 1 d'octubre per la seva "cohesió social" i enfront de la "resposta policial més que repressiva" que es va viure. Llavors, han llegit en un manifest, es va viure la "il·lusió de veure néixer la república llargament somiada". Aquests fets van precedir la declaració de la República per part del Parlament el passat 27 d'octubre, la detenció dels dos líders socials, de bona part del Govern "legítim" i, avui dia, "un abús de poder i de flagrant discriminació per part de la justícia espanyola" que, segons han dit, denunciaran "incansablement arreu del món".

Tot plegat, han lamentat, demostra "la manca de qualitat democràtica que viu l'estat espanyol", que ha "dinamitat 40 anys d'autogovern" sota "l'aparença d'un estat de dret". En aquest, la "complicitat" del PSOE i de Ciutadans ha estat clau, i tot plegat deriva en una nova resolució, per part de la justícia.

Davant de tot això, segons han llegit, es demana la "reinstauració immediata del govern legítim que ha estat il·legalment cessat", així com la normalització de les institucions, i la "llibertat" dels representants institucionals i de la societat civil que han estat empresonats.

"Ara a nosaltres ens toca continuar sortint al carrer, ferms, tranquils, pacífics, però absolutament tossuts i determinats a exigir la seva llibertat, la restitució de les nostres institucions i la llibertat inalienable de tots els catalans", han finalitzat. L'acte ha acabat amb crits de "llibertat" i el cant dels Segadors.
Arxivat a