Foc i barricades tornen a tallar la C-16, passat el túnel de Berga

Les marxes lentes continuaven cap a l'Alt Berguedà | Un centenar de persones havia tallat la C-16 a Berga

Redacció
03 de novembre del 2017
Actualitzat el 04 de novembre a les 14:52h
Barricada a la C-16, passat el túnel de Berga.
Barricada a la C-16, passat el túnel de Berga. | Cedida
Una barricada cremant torna a tallar la carretera C-16 en sentit nord, passat el túnel de Berga i en direcció cap a Cercs. Aquesta és la situació durant la tarda d'aquest divendres, després que, poc després de les 17.00 hores, un centenar de persones hagi ocupat l'autovia a l'altura de Berga, en una manifestació. 

Aquest fet se suma a les marxes lentes que han anat sortint cada punt horari des de l'aparcament de la discoteca Menfis de Manresa fins a Bagà. 

La convocatòria és en protesta per l'empresonament del vicepresident del govern de la Generalitat, Oriol Junqueras, i set consellers. Cada hora en punt, des de les 15.00 de la tarda fins a les 18.00 hores, han anat sortint cotxes en marxa lenta en sentit nord i fins a Bagà per demanar la llibertat dels presos polítics. 

L'objectiu, segons ha explicat, és fer veure "als qui volen passar un cap de setmana tranquil a la muntanya", que hi ha gent empresonada "per defensar unes llibertats i que, de normalitat, aquest cap de setmana no en té res".