Minoves es converteix en el nou portaveu del PDECat en un ple tranquil que ha recordat els presos polítics

Rosalia Monroy demana a l'equip de govern que treballi en projectes econòmics de ciutat | L'oposició demana millores a la ciutat en termes d'obres, arbrat, il·luminació i clavegueram

02 de novembre del 2017
Actualitzat a les 21:47h
Grup municipal del PDECat al ple de l'Ajuntament de Berga.
Grup municipal del PDECat al ple de l'Ajuntament de Berga. | Aida Morales
La política municipal no ha estat conflictiva aquest dijous al ple de Berga. La unitat que s'ha pogut veure hores abans a la plaça de Sant Pere s'ha mantingut durant la sessió de novembre, que més enllà de debatre i posar en coneixement alguns problemes d'infraestructures i de millores de la ciutat, no ha generat debat ni tensió. A priori, l'ordre del dia apuntava a una sessió tranquil·la, i així ha estat. 

En l'apartat de precs i preguntes, l'oposició ha posat en coneixement de l'equip de govern algunes mancances en arbrat, clavegueram, passos de vianants i il·luminació, però l'aspecte més rellevant, políticament, ha estat el canvi de nom del grup municipal de CiU, que passarà a ser anomenat PDECat, així com el portaveu, una responsabilitat que s'ha traslladat d'Antoni Biarnés a Ramon Minoves. 

Sobre aquest aspecte, Biarnés ha recordat que el grup municipal es va presentar a les eleccions com a CiU però que el seu "successor natural" ha estat el PDECat. En aquest punt, considera convenient que sigui, en aquest cas, una persona militant d'aquest partit, qui doni la cara com a portaveu del grup. Un gest, ha dit, de "coherència" amb ell mateix, així com també amb el partit: "Vaig preferir que algú fes el relleu i, per tant, fem la demanda de canvi". 

"Té aquesta lògica i no cal buscar-hi més raons", ha declarat Biarnés. En qualsevol cas, ha continuat, seguirà "com a regidor" pel compromís que va adquirir "amb els electors i els companys de grup". "Estaré actiu com sempre, i més, en aquestes hores importants pel país", ha afirmat. Per tant, ha assegurat, no ha volgut donar cap "aire de comiat" a aquesta intervenció. Per la seva part, però, l'alcaldessa, Montse Venturós, li ha donat les gràcies per la seva "tasca com a portaveu".
 

El regidor d'Urbanisme, Oriol Camps, i l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós. Foto: Aida Morales


Projectes de futur

Un dels pocs moments polèmics del ple ha estat durant la intervenció de la regidora socialista, Rosalia Monroy. "Quines accions i projectes de promoció econòmica i accions que van més enllà de la legislatura tenim a les mans?", ha preguntat, tot lamentant que Berga sigui una ciutat "decadent" i "trista". 

Sobre això, el regidor de Promoció Econòmica, Francesc Ribera, li ha posat d'exemple el pla del primer sector, i s'ha compromès a explicar altres projectes, malgrat que ha volgut deixar clar que, quan es parla d'això, sovint són plans que "no es poden fer amb 15 dies, ni amb una legislatura". Abans, ha recordat Ribera, s'havien fet molts "projectes econòmics" que, malauradament, no s'havien portat a terme mai: "Podem anar a fer molts dinars i això ja s'ha fet i no ha funcionat". 

Per altra banda, la regidora de Cultura, Mònica Garcia, s'ha mostrat molesta amb les paraules de l'edil del PSC. "No parli de ciutat amb decadència perquè no hi és", ha etzibat. Així mateix, li ha posat gairebé una desena d'exemples d'activitats culturals fetes en el darrer cap de setmana, i li ha demanat que no doni aquesta visió de Berga al ple municipal perquè, segons ha assegurat, és falsa. 

Compromís amb el govern "legítim"

Venturós ha finalitzat el ple recordant que "avui és un dia trist", perquè "s'han vulnerat drets fonamentals". No obstant, i malgrat que el "govern legítim ha estat empresonat vilment a les clavegueres de l'estat", els ciutadans tenen "tota la determinació" per guanyar. "Visca la república i bona nit", ha finalitzat. 
 

Grup municipal d'ERC, PSC i ICV a l'Ajuntament de Berga. Foto: Aida Morales

Arxivat a