El ple de l'Ajuntament de Berga reclama la «llibertat» dels presos polítics

Els regidors de la CUP, PDECat, ERC i ICV fa un minut de silenci

02 de novembre del 2017
Actualitzat a les 20:27h
Ple municipal de Berga amb cartells de llibertat.
Ple municipal de Berga amb cartells de llibertat. | Aida Morales
El ple de l'Ajuntament de Berga ha tornat a reclamar, aquest dijous, la "llibertat" de les persones empresonades. Ho va començar a fer al ple extraordinari que es va celebrar per aprovar les ordenances fa unes setmanes, i ha continuat en l'ordinari de novembre amb un minut de silenci, fins que les persones que actualment estan empresonades per reclamar el dret a vot dels catalans siguin posats en llibertat. 

A l'empresonament fa 17 dies dels líders de l'ANC i Òmnium, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, aquest dijous se sumen, també, els consellers del Govern, que han ingressat a la presó per posar les urnes el passat 1 d'octubre. Segons l'alcaldessa, Montse Venturós, el ple realitzarà aquest acte simbòlic cada vegada que se celebri, fins que tots els presos polítics hagin estat posats en llibertat. En aquest, l'única persona que no hi ha participat ha estat la regidora del PSC, Rosalia Monroy. 

Poques hores abans del ple, un miler de persones s'ha concentrat davant de l'Ajuntament per donar suport al Govern "legítim" de Catalunya i denunciar els empresonaments.
 

Regidors del PDECat a l'Ajuntament de Berga. Foto: Aida Morales

 

Regidors d'ERC i ICV al ple de Berga. Foto: Aida Morales

 

Equip de govern de l'Ajuntament de Berga amb cartells de llibertat. Foto: Aida Morales

Arxivat a