Un miler de berguedans surten al carrer per defensar el Govern «legítim» de Catalunya

Els ciutadans denuncien la decisió d'empresonar els consellers de la Generalitat

02 de novembre del 2017
Actualitzat a les 23:10h
Els berguedans surten al carrer per donar suport al Govern legítim de Catalunya.
Els berguedans surten al carrer per donar suport al Govern legítim de Catalunya. | Aida Morales
Un miler de persones s'han concentrat, aquest dijous al vespre a la plaça de Sant Pere de Berga, per defensar el Govern "legítim" de Catalunya, i denunciar la decisió de la jutgessa d'empresonar els consellers de la Generalitat. D'aquesta manera, Berga se suma al conjunt de concentracions que s'estan realitzant arreu del país, poques hores després que s'hagi donat a conèixer la decisió d'enviar a la presó, sense fiança, els consellers del Govern per uns suposats delictes de sedició, rebel·lió i malversació, i per declarar la independència al Parlament.

"L'acció dels tribunals espanyols ha sigut ben clara", han lamentat, tot recordant que s'ha empresonat set consellers i al vicepresident, Oriol Junqueras, que se sumen a Jordi Sànchez i Jordi Guixart. En aquest punt, han assegurat, els representants "legítims" de Catalunya han anat a la presó per defensar les urnes, organitzar un referèndum i proclamar la república, i no per haver-se gastat diners en AVE i aeroports buits: "No els han empresonat per haver robat, ho han fet per haver complert el seu programa electoral". A més, han indicat, són a la presó "mentre els policies que van apallissar ciutadans l'1 d'octubre són condecorats", un fet que no fa més que reafirmar "la seva democràcia".
 

L'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, a l'acte de suport al Govern legítim de Catalunya. Foto: Aida Morales


Per tot això, han dit, la majoria del poble de Catalunya "no reconeix la intervenció" de les institucions i, per tant, han avisat, se sortirà al carrer "tants cops com sigui necessari". "No pararem fins que el nostre govern legítim sigui restituït, i tots els presos polítics tornin a casa", han sentenciat. Llavors, han avisat, es farà efectiva la república que es va declarar i, ara, el govern espanyol ha "robat".

L'acte ha comptat amb la presència de diferents alcaldes de la comarca, com ara la de Berga, Montse Venturós; d'Avià, Patrocini Canal; Puig-reig, Josep Maria Altarriba; Casserres, Josep Colillas; Castellar del Riu, Adrià Soler; Cercs, Jesús Calderer, a banda de gairebé tots els regidors del consistori berguedà, inclòs l'edil d'ICV, Joan Torres, i diversos regidors de la comarca. 

Després de llegir el manifest i que l'alcaldessa de Berga hagi denunciat el nou "atac antidemocràtic, indigne i putrefacte" de l'estat espanyol, així com recordat les 17 nits que els líders de l'ANC i Òmnium porten a la presó, s'han escoltat consignes com "llibertat", "independència" i s'ha cantat, de forma unànime, els Segadors. 
 

Regidors del Berguedà amb cartells reclament la llibertat dels membres del Govern català. Foto: Aida Morales

Arxivat a