L'Escola Sant Joan de Berga emprèn un nou projecte educatiu

El centre planteja fomentar el multilingüisme, la lectura al nou espai de biblioteca i la seva interacció amb l'entorn, en un projecte de quatre anys

Redacció
23 de novembre del 2014
Actualitzat el 29 de novembre a les 12:04h
Bosses i bates d'una escola bressol.
Bosses i bates d'una escola bressol. | Estefania Escolà
El centre educatiu d'infantil i primària més gran del Berguedà, l'Escola Sant Joan de Berga, planteja el curs 2014-2015 amb nous reptes. Segons han comunicat, el seu objectiu és posar en marxa un nou projecte educatiu, un format pilot que durarà quatre anys, i que estarà fonamentat en la potenciació de la lectura com a activitat impulsora del coneixement, l'atenció a la diversitat, el foment de noves tecnologies de la informació, el multillenguatge i l'obertura de l'escola al barri i a la ciutat. 

En primer terme, l'Escola de Sant Joan ha iniciat una reforma de la biblioteca, que es passarà a potenciar en horari lectiu i cada migdia i tarda. De fet, s'està estudiant obrir aquest equipament al barri i, pel que fa als nens, l'objectiu és crear l'hàbit de llegir en aquest espai  mitjançant una programació anual. 

 
Per millorar l'atenció a la diversitat i l'aprenentatge, l'escola portarà a terme dos projectes. En aquests es fomentarà l'atenció a la diversitat, on es buscaran maneres de millorar l'aprenentatge mitjançant, per exemple, el programa d'emprenedoria. En aquest punt, l'escola ja hi està treballant i l'equip docent del centre ha realitzat una formació per valorar aquestes estratègies. 

Aquest any, l'Escola també ha encetat una nova aula d'informàtica basada íntegrament en programari lliure. Amb aquesta, es pretén potenciar l'ús de noves tecnologies de la informació, un camí que ja s'ha iniciat amb un projecte d'intercanvi amb escoles d'Austràlia i Argentina mitjnançant la geolocalització. 

Un altre dels punts importants serà el coneixement de les llengües. De fet, el centre ha incorporat un grup d'experimentació per al plurilingüisme. En aquest, es modificarà la metodologia en algunes parts de les assignatures, que passaran a ser impartides en llengua anglesa en determinats cursos.

Segons ha explicat l'Escola, aquest nou projecte educatiu prové del treball conjunt entre l'equip directiu i l'AMPA. A més, l'Ajuntament ha aportat 25.000 euros per reformar la biblioteca de l'escola, la secretaria i acondicionar l'espai per crear un hort escolar. Alhora, també s'ha fet una reforma del pati d'educació infantil i s'està estudiant també millorar el pati de baix, que actualment es manté com a espai públic d'ús per a tothom.
Arxivat a