Una missa i una visita guiada al cementiri de Berga omplen la festivitat de Tots Sants

Durant els dies 1 i 2 de novembre, el cementiri romandrà obert des de les 9.00 del matí fins a les 20.00 de la tarda

Redacció
31 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 16:22h

Cementiri de Berga. Foto: AjBerga.


Castanyes i tradicions. Aquests són els dos elements característics de Tots Sants, una festivitat tradicional que es realitza a principis de novembre, i que incrementa les visites als cementiris per honorar els difunts. En aquest sentit, Berga serà una de les ciutats d’arreu de Catalunya que ha organitzat actes relacionats amb la festivitat de Tots Sants, entre els quals un homenatge als berguedans i les berguedanes il•lustres al cementiri de Berga, i una visita centrada al Panteó Bassacs. 

L’homenatge es farà a les 11.00 del matí amb lectura de poemes a càrrec de Neus Ballarà i l’audició de l’himne de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt davant del panteó dels berguedans il•lustres. Seguidament, el rector de Berga, mossèn Marc Majà, oficiarà una missa dedicada als difunts a la capella del cementiri, que es repetirà el dijous 2 de novembre a la mateixa hora. L’Ajuntament de Berga instal•larà unes dues-centes cadires per tal d’acomodar als assistents durant els oficis religiosos.   
 

Cementiri de Berga. Foto: AjBerga.


A més, també hi ha programada la visita guiada impulsada per l’Oficina de Turisme al cementiri i Panteó Bassacs, que consistirà en un recorregut pel pati de panteons i una lectura de fragments de diverses obres de berguedans i berguedanes de renom sobre la mort. El guia cultural Toni Gol serà l’encarregat de conduir la visita que es farà a les 12.00 del migdia i que començarà a la porta principal del cementiri.  

Durant els dies 1 i 2 de novembre, el cementiri romandrà obert des de les 9.00 del matí fins a les 20.00 de la tarda. L’horari habitual d’obertura d’aquest equipament municipal durant la resta de dies de l’any és de 9.00 del matí a les 17.30 hores de la tarda. 
Arxivat a