Gironella inicia la restauració de la muralla del segle XIII

Les obres s’allargaran fins a finals de novembre

Redacció
31 d'octubre del 2017
Actualitzat a la 13:33h
Muralla de Gironella.
Muralla de Gironella. | AjGironella
L’Ajuntament de Gironella ha començat les obres per restaurar la muralla situada sota de la torre del rellotge i del castell, que actualment es troba en una situació complicada, provocada per anys sense un manteniment acurat. En aquest punt, han precisat, la roca natural que sobresurt del llenç de la muralla ha patit un desgast notable i, degut a l'erosió de l'aigua de la pluja i la vegetació que s'hi ha arrelat, requereix de neteja i reparació, omplint els espais buits amb una tècnica específica. 

Pel que fa a la part esquerra, que va des de l’ascensor fins al castell, la muralla està ben conservada, i només s’hi farà una neteja de la vegetació que s’ha arrelat amb el pas dels anys, i es restauraran els coronaments. A més, s’acabaran els panys superiors de la muralla amb pedra natural per eliminar-ne les proliferació de vegetació.

Tot això es porta a terme després d'un estudi arqueològic. També es farà seguiment i control de la restauració per a poder documentar i recollir el màxim d’informació sobre l’actuació, que té un cost de 42.271,91€, i que parcialment està subvencionada pel Departament de Cultura de la Generalitat. Està previst que les obres s’executin en un termini de 30 dies. 
Arxivat a