Les cobles Berga Jove i Reus Jove s'ajunten per oferir el concert inèdit «Retalls de Cobla»

Els músics de les dues cobles faran homenatge a Josep Maria Bernat i Colomina en els 25 anys de la seva mort

02 de novembre del 2017
Actualitzat a la 13:34h

Cobla Berga Jove.


Les cobles Berga Jove i Reus Jove sumaran músics i esforços per portar als escenaris una nova iniciativa que farà homenatge a Josep Maria Bernat i Colomina. Ho faran a través del concert "Retalls de Cobla", un treball d'homenatge a un compositor postromàntic amb una visió transcendent de la música i de la vida, melòman "de cap a peus" i clarament influenciat per músics com Tchaikovsky i Malher, han explicat a través d'un comunicat.

Aquest 2017, han destacat, es compleixen els 25 anys de la seva prematura mort. Per això, les dues cobles joves han vist, en aquest aniversari, l'ocasió perfecta per fer memòria i tocar, en aquest cas, peces poc programades a la plaça, i que en algunes ocasions han caigut en "l'injust oblit". El títol del projecte, per altra banda, relaciona la seva passió per la música amb la professió de sastre, i en aquest es portaran a terme sardanes i obres del compositor, però en exclusiva: "Volem transmetre una imatge d'ell, però també del seu entorn més pròxim: els seus mestres, alumnes, amics i coneguts". Per això, han puntualitzat, hi haurà dues grans obres seves (la Suite n.1 i l'Scherzo dels Quatre moviments en forma de simfonia per a dues cobles i timbales), però també altres obres d'amics i inspiradors.

El motiu principal del projecte, han explicat, és la voluntat que la música d'aquest compositor "de primeríssim nivell" no caigui en l'oblit. Així mateix, portar a terme un projecte "gens habitual" de combinar dues cobles, en una producció de quatre concerts. El primer d'aquests serà el dia 4 de novembre al Teatre Municipal de Berga a les 19.00 hores, amb entrades a 6 euros. Els posteriors es faran l'11 de novembre a les 21.00 hores al Teatre Fortuny de Reus (el Baix Camp); el 25 de novembre al Teatre de Sarrià de Barcelona a les 18.00 hores, i el 16 de desembre al Teatre Armengol de Bellpuig (l'Urgell) a les 18.00 hores.
Arxivat a