tots sants

Gósol, Guardiola, Bagà i la Pobla preparen les tradicionals fires de Tots Sants

La primera es fa a Gósol aquest dilluns 31 d'octubre i l'última es fa a la Pobla dijous 3 de novembre

per Redacció, 31 d'octubre de 2017 a les 11:18 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 31 d'octubre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Fira de Tots Sants a Guardiola de Berguedà Foto: Laia Mascarella


Tornen les tradicionals fires de Tots Sants o de Tardor, que es realitzen cada any al voltant de la festa de la Castanyada. Unes tradicions que perduren des de fa anys als pobles de l'Alt Berguedà, que es remunten a fa anys, quan es feien tractes comercials en la compra i venda de bestiar, però també quan eren espais on els vilatans es proveïen d'utensilis per començar a preparar l'hivern.


Avui dia, d'una manera diferent, tot i que recordant aquests moment, se segueixen organitzant aquestes fires a Gósol, Guardiola de Berguedà, Bagà i la Pobla de Lillet. Gósol és la primera parada de la fira, que se celebra aquest dimarts 31 d'octubre. A partir d'aquesta, els paradistes s'instal·laran a Guardiola de Berguedà, a Bagà i, finalment, a la Pobla de Lillet, divendres 3 de novembre. 

En aquestes fires tradicionals es poden trobar productes agroalimentaris, artesans, de temporada, així com exposicions ramaderes i parades amb diversos utensilis i elements d'ús quotidià per la llar.  

 

Participació