El projecte Mentoring al Berguedà es consolida després de mig any

Mentors i empresaris valoren molt positivament el programa | Les empreses evolucionen i milloren la seva gestió

Redacció
30 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 11:19h
Projecte Mentoring Berguedà.
Projecte Mentoring Berguedà. | ADBerguedà
El projecte Mentoring al Berguedà ha arribat al mig any de vida, amb una valoració molt positiva per part dels participants i mentors que han assessorat els interessats. Segons ha informat l'Agència de Desenvolupament del Berguedà (ADBerguedà), aquest programa es va iniciar fa sis mesos per guiar els empresaris de menys de 36 anys a desenvolupar les competències necessàries per consolidar i fer créixer el seu negoci o projecte. D'aquesta manera, empresaris de trajectòria del Berguedà oferien consell i acompanyament personalitzat, també acompanyats dels tècnics de l'ADBerguedà, a raó d'unes quatre hores mensuals durant un any.

A la comarca, les parelles que han participat en aquesta primera prova del programa han estat Joan Boix, de la Serradora Boix, i Mariona Ferrao, de Vets Gironella; Joan Fígols, d'Embotits Casa Fígols, i Joan Serra, de Costa Esports Gironella; i Josep Cinca, de Veserkal, i Marc Rosiñol, de Prescad Engineering. El programa, però, ha indicat l'Agència, segueix obert a nous empresaris i joves que vulguin participar-hi, i està totalment subvencionat.

Pel que fa als resultats d'aquests tres primers casos, han resolt problemes d'operativa del dia a dia en diferents àrees com la gestió, comercial, operacions o personal, i els emprenedors han destacat que els seus mentors han passat pels mateixos reptes empresarials. Alguns emprenedors, a més, han subratllat que durant els pocs mesos que porten amb el mentoring han avançat molt més que en tot el temps que portava el seu projecte en funcionament, amb una comptabilitat més ordenada, la millora de la situació financera, la clarificació de l'acció de màrqueting i comercial, i fins i tot la possibilitat de realitzar noves inversions en maquinària.

Per la seva part, els mentors han valorat l'experiència com un procés "positiu i engrescador", i han destacat l'establiment de relacions de confiança que, en alguns casos, es mantindrà un cop finalitzat el procés.