El Museu de les Mines de Cercs apropa llegendes i tradicions ancestrals al públic per Tots Sants

Sant Corneli s'omplirà d'històries i llegendes, durant un cap de setmana en què es recrearan els fets de 1932

Redacció
30 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 10:50h

El Museu de les Mines de Cercs se sumarà als actes de la Setmana de Turisme Industrial, que porta a terme la Xarxa Industrial de Catalunya, i organitzarà, els propers dies 4 i 5 de novembre, tot un conjunt d'activitats per explicar, d'una manera diferent, com era viure en una colònia minera. Ho farà, com l'any passat, envontant-se de la foscor i el silenci del capvespre, i aprofitant aquestes condicions per fer viatjar els visitants en un món allunyat del treball, per descobrir les històries orals, llegendes i tradicions ancestrals.

La visita de dissabte 4 de novembre serà a les 17.00 hores, per a adults i infants a partir de 10 anys. Transcorrerà per diferents espais de la colònia minera de Sant Corneli, sempre amb companyia d'un guia o narrador. En cada espai escollit s'explicarà una història diferent, amb un sòl nexe, al voltant de Tots Sants.

El diumenge 5 de novembre a les 12.00 hores, per altra banda, s'oferirà una visita teatralitzada escenificant "Els fets de Fígols de 1932", amb el grup de teatre amateur Quercus i un guia del museu. Aquest va ser un dels episodis més rellevants de la història del Berguedà, i una revolta que va permetre instaurar el comunisme llibertari en aquest territori. En cas de pluja, han avisat, s'anul·laran les activitats.
Arxivat a