bolets

Gemma Puig, Joaquim Mas i Jesús Perarnau, boletaires d’honor en un dels pitjors anys de bolets al Berguedà

Una cistella de menys de 10 quilos guanya el 61è Concurs de Boletaires de la Penya Boletaire de Berga

per Redacció , 29 d'octubre de 2017 a les 14:38 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 d'octubre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El 61è Concurs de Boletaires de la Penya Boletaire de Berga que s’ha fet aquest diumenge al Pla de Puigventós, a Castellar del Riu, no ha destacat pel nombre de bolets, donat un any escàs i amb poques pluges. Una cistella de menys de 10 quilos ha estat la guanyadora, a diferència d’anys enrere, quan la sobredimensió d’aquestes sorprenia els visitants i recollien centenars de quilos d'aquests fongs. Enguany, doncs, una cistella petita i modesta s’ha endut el primer premi, i el concurs ha derivat, més aviat, en una jornada de retrobament i tertúlia, on s’ha esmorzat, celebrat el Concurs de Boletaires Infantil i s’han repartit els títols d’honor. 

Com ja s’havia informat, els boletaires d’honor d’enguany han estat Gemma Puig i Feliu, meteoròloga de Televisió de Catalunya; Jesús Perarnau, expresident de la Penya Boletaire de Berga i Joaquim Mas i Camprubí, ex Cap de les Brigades municipals de l’Ajuntament de Berga, que han rebut la camisa i un diploma. 


Sota el relleu del nou president de la Penya, Ramon Minoves, l’acte d’aquest diumenge, demorat de fa un mes a causa de la coincidència amb el referèndum d'independència, ha agafat un aire lleugerament renovat. Malgrat les circumstàncies polítiques, que han enrarit el cap de setmana, i la mala temporada de bolets, el Concurs de Boletaires ha engegat la renovació amb alguns canvis, com ara una petita fira amb una mostra de productes relacionats amb l’activitat boletaire com per exemple cistells, ganivets, llibres, artesania i productes agroalimentaris, entre d’altres, i l’augment de les categories per pes de bolets. Malgrat això, aquest últim punt no s’ha pogut desenvolupar amb normalitat, donat el baix nombre que se n'ha trobat.
  

Participació