David Font afirma que «és un dia realment feliç» i Montse Venturós destaca la «dignitat i perseverança»

L'alcalde de Gironella i president del PDECat a la Catalunya Central explica com s'ha viscut el ple del Parlament, mentre que l'alcaldessa de Berga assegura que torna al Berguedà amb "el tros de República que pertoca"

27 d'octubre del 2017
Actualitzat el 28 d'octubre a les 11:38h
El president del PDECat a la Catalunya Central, David Font, que ha assistit aquest divendres al Parlament de Catalunya, també, com a alcalde de Gironella i president del Consell Comarcal del Berguedà, ha afirmat que, per a ell i bona part del seu partit, avui "és un dia realment feliç". Així ho ha assegurat en declaracions a NacióBerguedà, on ha valorat l'acte a la cambra catalana amb més de 200 alcaldes vinguts d'arreu de Catalunya, i la posterior proclamació d'independència, per part de la majoria de diputats del Parlament. 

"Avui les cares ho deien tot", ha assegurat, malgrat que "la majoria de gent, els alcaldes i el Govern és conscient que això no serà fàcil", ha reconegut. La declaració d'independència, però, ha estat el punt culminant d'un camí d'anys, ha recordat. Una situació en què, durant els últims mesos, el municipalisme també s'ha implicat, esdevenint, aquest divendres, la concentració "definitiva" dels alcaldes, que ho han viscut "amb una gran emotivitat i amb molta alegria", convocats per l'AMI i l'ACM. 
 
Segons ha precisat Font, l'arribada dels alcaldes ha estat emotiva, ja que la població concentrada al voltant del Parlament "aplaudia" i donava suport, i des del seu punt de vista, el pas que s'ha donat és pel que, l'any 2000, ha dit, va començar a militar a les Joventuts Nacionalistes de Catalunya (JNC), de la mateixa manera que van fer molts dels que, avui dia, formen part del Govern de la Generalitat. 

A partir d'ara, ha prosseguit, s'haurà de veure com es "començarà a aplicar la repressió", tot i que s'ha mostrat convençut que "s'ha de seguir de la mateixa manera que fins ara, units amb les institucions i sense mirar partits polítics". En aquest sentit, ha indicat, "el que suposarà és, òbviament, un cop d'estat en diferents punts molt concrets". Entre aquests, que el Parlament no pugui debatre, que el Govern no pugui exercir, que els mitjans de comunicació estiguin controlats i, a partir d'aquí, "temes com la llengua, la cultura o, fins i tot, el benestar social". 

Pel que fa a l'aplicació de l'article 155 sobre el municipalisme, Font ha assegurat que els alcaldes continuaran "defensant els interessos dels ciutadans", tot "aguantant com bonament es puguin els embats de l'estat espanyol". De fet, ha assegurat, molts consistoris ja tenen plans de contingència econòmica per garantir l'autonomia municipal i el funcionament ordinari dels ajuntaments, i ha sentenciat que seran "lleials" al Parlament i al Govern, de la mateixa manera que ha estat fins ara. 

"Dignitat i perseverança"

Pel que fa a l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, que també ha fet acte de presència al Parlament, de manera conjunta amb la resta d'alcaldes de la CUP a Catalunya, ha manifestat la seva alegria, i ha volgut agrair als ciutadans "tanta dignitat i perseverança". Ara, ha dit, tocarà "defensar-la" davant de l'aplicació de l'article 155. 

"Berguedans i berguedanes; pujo amb el treosset de República que ens pertoca", ha afirmat a través de les xarxes socials. 
Arxivat a