Justo Molinero veu «partidista» la campanya del 9-N

El fundador i locutor de Radio Teletaxi explica el naixement i evolució de l'emissora

Aida Morales
22 de novembre del 2014
Actualitzat el 24 de novembre a les 14:09h
El periodista i fundador de Radio Teletaxi, Justo Molinero
El periodista i fundador de Radio Teletaxi, Justo Molinero | Aida Morales

El fundador de Radio Teletaxi, Justo Molinero Foto: Aida Morales


El locutor de ràdio Teletaxi i presentador Justo Molinero no ha tingut manies aquest divendres a Puig-reig per parlar de com veu l'actualitat i, en concret, el camí que es va realitzar cap al 9 de novembre. Molinero havia estat convidat pel Fòrum 10 Comunicació, per parlar del naixement i evolució de la seva emissora, però ha acabat deixant molt clara la seva postura política, un fet que ha incitat el debat i certs moments de tensió. 

Molinero s'ha fet pregar, després de dues preguntes insistents del periodista de Ràdio Puig-reig, Josep Genescà, que l'ha interrogat sobre com va viure el 9-N i què creu sobre la decisió dels fiscals d'avalar la querella contra el president de la Generalitat, Artur Mas. Davant d'això, l'estrella de Radio Teletaxi ha afirmat que està a favor del dret a decidir, però no amb una campanya “partidista” com la que hi ha hagut: “¿Se ha hecho la campanya como el culo? Sí. Porque no ha sido democrática, si no partidista”. 

 
En aquest punt, l'alcalde convergent del municipi, Antoni Clement, l'ha interpel·lat afirmant que si el Govern espanyol hagués deixat fer un referèndum legal, aquest hagués tingut tota la legitimitat, al que Molinero li ha contestat que la població té altres prioritats. Acte seguit, Molinero ha acaparat l'atenció quan s'ha dirigit a diverses persones del públic i els ha preguntat quines eren les seves preocupacions: “Se pierde el tiempo con cosas que no se tiene que perder”, ha conclòs.

Una sala plena a vessar

La Sala d'Actes Doctor Llaverias ha quedat petita per a la conferència de l'impulsor de Radio Teletaxi. Més d'un centenar de curiosos i seguidors de l'emissora han omplert totes les cadires i, fins i tot, se n'han hagut d'afegir a última hora. A l'entrada de Molinero, aplaudiments i obacions, i les seves primeres paraules, desconcertants: “Hoy me siento jodido porque hayan metido a la Pantoja en la cárcel? No. Me sentí defraudado y muy jodido de lo que és el president Pujol”. 

Durant prop d'una hora, el locutor ha explicat el naixement de Radio Teletaxi, una cadena que, segons afirma, va veure la llum dirigida al món del taxi als anys 80. Molinero ha relatat com, durant molts anys, van emetre sense llicència, fins que els hi van fer tancar l'emissora. A partir de llavors, va haver de lluitar "hasta que las rodillas me dolían de tanto comer pollas en Madrid" per aconseguir una llicència i perquè la freqüència es pogués escoltar a tot Barcelona. No obstant això, considera que allò important és creure's el projecte, i fer que la gent se'l senti seu. “Y esto es lo que cada día venimos reivindicando”, ha declarat, “porque nos preocupan las relaciones i los valores de las personas”. 
 

El periodista Justo Molinero Foto: Aida Morales

 

Justo Molinero i Josep Genescà a la presentació de la conferència Foto: Aida Morales

 

Josep Genescà entrega un obsequi a Justo Molinero Foto: Aida Morales

Arxivat a