La Penya Boletaire de Berga prepara l'acte a Puigventós i exposa el guanyadors del Concurs de Dibuix

Els actes seràn el diumenge 29 d'octubre

Redacció
27 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 14:11h

El guanyador porta la cistella plena de bolets a pesar (arxiu). Foto: Aida Morales


La Penya Boletaire de Berga exposa, a l'entrada del Casal Cívic de Berga, els dibuixos infantils premiats al Concurs de Dibuix Infantil que s'ha convocat en el marc de la Festa del Bolet i el 61è Concurs de Boletaires que tindrà lloc al pla de Puigventós aquest diumenge. Un concurs dividit en quatre categories, des de P4 fins a 6è de primària, on alumnes de les diferents escoles del Berguedà han participat, amb tres premis per categoria i diversos accèssits. 
 

Guanyadors del Concurs de Dibuix Infantil de la Penya Boletaire. Foto: Cedida

 

Guanyadors del Concurs de Dibuix Infantil de la Penya Boletaire. Foto: Cedida


Els actes del Concurs de Boletaires es fan aquest diumenge, després de posposar-se del passat diumenge 1 d'octubre. Entre aquests, l'esmorzar a Puigventós, el concurs de boletaires (que enguany inclou més categories), el concurs infantil de boletaires, el concurs de fotografies i la cremada de la falla.

Pel que fa al concurs de boletaires, dins de la categoria de rovellons s'han traçat tres subcategories. Una de més de 40 quilos, una altra de 20 a 40 quilos i, finalment, una de menys de 20 quilos, per fomentar la participació de famílies i ciutadans que vulguin concursar de manera amateur. Per poder assistir a Puigventós 'organitzaran busos de Berga i fins al pla, que sortiran cada mitja hora de les 8.30 a les 9.30, i de tornada de les 12.00 a les 14.00 hores. Aquests tindran un preu d'1 euro per viatge, i el tiquet es podrà comprar anticipadament a l'oficina de l'Agència del carrer Lluís Millet.

Per altra banda, aquest any s'inclourà un petit mercat de productes relacionats amb el bolet al mateix lloc del concurs, amb parades de cistelles, mocadors de farcell, ganivets o altres productes relacionats.

Enguany els boletaires d’honor son Gemma Puig, berguedana i meteoròloga de TV3; Quim Mas, fins fa poc, responsable de les Brigades Municipals de l’Ajuntament de Berga, i Jesús Perarnau, president de la Penya Boletaire de Berga del 2010 al 2016.