L'Ajuntament de Bagà aprova la moció contra l'aplicació del 155, però el PSC es nega a votar el primer punt

L'equip de govern demana que la moció es pugui votar per apartats

Redacció
26 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 11:44h

Urnes i paperetes en una escola electoral. Foto: Joan Castell


L'Ajuntament de Bagà ha aprovat, amb la negativa de vot del PSC en algun punt, la moció de l'AMI i l'ACM que rebutja l’article 155, dona suport al govern i al Parlament perquè facin efectiu el mandat popular del referèndum del passat 1 d'Octubre i condemna "la violació de drets fonamentals a Catalunya a través de les mesures repressives aplicades per l'Estat espanyol contra la població i les institucions catalanes". Ho ha fet en un ple aquest dimecres, a instàncies de la moció que ha presentat l'ANC i el PDECat al municipi, i que s'està aprovant de manera urgent i extraordinària en desenes de consistoris catalans.

En aquest cas, l'equip de govern del PSC, que actualment té majoria absoluta a l'Ajuntament sota el liderat de Nicolás Viso, ha optat per no votar, ni tan sols abstenir-se, en el primer punt de la moció, que manifestava el suport al Govern de Catalunya i al Parlament per fer efectiu el mandat popular del referèndum, en els termes que estableix la Llei del Referèndum d'Autodeterminació i la Llei de Transitorietat Jurídica i Fundacional de la República aprovades pel Parlament de Catalunya. Aquest punt, doncs, ha estat aprovat amb els tres vots del PDECat i l'únic vot d'ERC, mentre que el PSC s'ha negat a votar. 

La moció, que s'ha acabat debatent per punts, ha estat aprovada, finalment, en el seu global, després de l'advertiment del secretari, sobre l'inconstitucionalitat dels termes que s'estaven votant.