La comunitat educativa del Berguedà defensa el model català: «Les escoles seran sempre nostres»

Unes 300 persones omplen la plaça de Sant Pere de Berga i reclamen la dimissió dels ministres d'Interior i Educació | Representants de professors, alumnes, mares i pares carreguen contra les declaracions "d'adoctrinament"

25 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 18:50h
Manifestants a Berga en la concentració de defensa de l'educació pública.
Manifestants a Berga en la concentració de defensa de l'educació pública. | Aida Morales
El Berguedà ha ressonat, aquest dimecres a la tarda, en un clam unitari en defensa del model d'escola catalana. Una concentració convocada dins del Moviment Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE), que ha aplegat més de 300 persones a la plaça de Sant Pere de Berga, i que ha donat resposta als atacs i crítiques d'adoctrinament rebudes durant les darreres setmanes

Amb el lema No ens toqueu l'educació, pares, mares, docents i alumnes han visibilitzat la protesta de forma simultània en diferents punts de Catalunya, tot demanant, també, la dimissió dels ministres d'Interior i Educació per les declaracions realitzades, i que posen en entredit la qualitat i professionalitat de l'ensenyament català. 

"Les escoles seran sempre nostres", ha volgut deixar clar Glòria Fígols, membre de CCOO, que ha parlat com a representant dels treballadors. Una consigna que també s'ha pogut escoltar per part dels manifestants, que han afegit "No ens toqueu l'educació" i "L'escola no la calla, ni Rivera ni Soraya".
 

La plaça de Sant Pere plena de gent, en la concentració en suport a l'educació pública i contra l'article 155. Foto: Aida Morales


Fígols, que ha estat la primera en parlamentar, ha recordat que, des de fa anys, el govern espanyol ha intentat "menysprear", "calumniar" i "posar pals a les rodes" a l'escola catalana. No obstant això, també ha dit que "no se n'han sortit, ni se'n sortiran", i malgrat que ara han anat "al moll de l'os", ha sentenciat que el model català d'educació "no acatarà les seves imposicions". "La nostra força és la nostra resistència", ha finalitzat. 

Per la seva part, el també representant dels treballadors i membre d'USTEC, Toni Leal, ha afirmat que les declaracions del govern espanyol no són un atac als docents, sinó "a l'educació pública", i ha exigit la dimissió dels responsables polítics que, per la seva part, estan intentant imposar valors, com ara el de la segregació per sexes, el de la lleialtat als valors constitucionals a l'escola, i el fet que la religió sigui puntuable, ha recordat. 

Representant la veu dels pares i mares, Jordi Torrabadella ha recordat les darreres declaracions del PP i Ciutadans, que "falten el respecte als docents i ataquen la seva professionalitat", i ha lamentat que, d'aquesta manera, es "posi en qüestió la labor docent a les escoles de Catalunya".
 

Glòria Fíguls, Jordi Torrabadella i Toni Leal han llegit el manifest de la concentració. Foto: Aida Morales

Arxivat a