Una consultora grega visita i estudia el Pedraforca per potenciar-lo turísticament

L'empresa ETAM estudia les muntanyes emblemàtiques del Mediterrani que formen part del projecte per crear eco-itineraris en comú entre totes elles

Redacció
25 d'octubre del 2017
Actualitzat a la 13:26h

Membres de l'ADBerguedà explicant les particularitats del Pedraforca. Foto: ADBerguedà


La consultora grega ETAM ha visitat el Pedraforca i diversos elements del Berguedà vinculats a aquesta muntanya, per tal de realitzar un estudi i treure conclusions sobre com potenciar-lo turísticament, dins del projecte EMbleMatiC, que té com a finalitat validar, aportar valor i potenciar les muntanyes emblemàtiques del Mediterrani. 

La visita l’han realitzat acompanyats per les tècniques de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, responsables del projecte, amb qui han repassat els barems demanats. Entre aquests, un paisatge pintoresc, mites i llegendes, poder d’inspiració, llocs històrics, ecosistemes únics, sostenibilitat i entorn antropològic, reconeixement institucional, cohesió espaial, identitat cultural particularment extraordinària i reputació. 
 

Pedraforca. Foto: ADBerguedà


Actualment, l’empresa ETAM està fent un treball de camp per les muntanyes que formen part del projecte amb l’objectiu de poder copsar aquest esperit i utilitzar-lo per a la creació d’eco-itineraris en comú entre totes elles. A banda del Pedraforca, formen part d’aqueta xarxa la serra de Tramuntana de Mallorca, Canigó i Sainte Victoire de França, Gran Sasso i Etna d’Itàlia, Olimp i Idà de Grècia i Cika d’Albània.

Durant el viatge, comprimit entre dissabte 21 i diumenge 22 d’octubre, els tècnics van poder fer un recorregut dintre del Parc natural del Cadí Moixer, pels entorns del Pedraforca, van conèixer la presència de Picasso a Gósol, l’oferta d’activitats a la natura de la serra d’Ensija i l’oferta cultural entorn de les mines, de la geologia i de la paleonotologia. A més també van tenir oportunitat de tastar diversos productes locals i de conèixer diverses tipologies d’allotjaments que es poden trobar per la zona.