ICV de Berga defensa la «dignitat» de les institucions catalanes, però critica el «full de ruta» del Govern

Joan Torres intenta aprovar la moció de l'AMI i l'ACM per punts

Redacció
25 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 9:45h
El regidor d'ICV a l'Ajuntament de Berga, Joan Torres (arxiu).
El regidor d'ICV a l'Ajuntament de Berga, Joan Torres (arxiu). | Aida Morales
El grup municipal d’ICV ha marcat la diferència aquest dimarts al ple extraordinari i urgent que s’ha convocat per debatre la moció de l’ACM i l’AMI que demana la suspensió de l’article 155. Una decisió, però, que el regidor Joan Torres ha volgut precisar, després d’intentar que els punts d’aquest document es poguessin votar per separat i, així, sumar-se a determinades afirmacions. 

Segons ha explicat, fonamenta el vot d’abstenció en el fet que l’1 d’octubre no pot substituir el referèndum “que Catalunya necessita”. En aquest punt, ha precisat, “les condicions d’excepcionalitat” en què es va desenvolupar van impedir que aquest complís amb els estàndards internacionals. Per això, i malgrat els punts en comú “en la defensa unitària de la democràcia, les institucions catalanes i el seu autogovern”, considera que el “full de ruta” que està seguint el Govern de la Generalitat cap a la DUI és “el punt de conflicte”.  

“En  aquests moments  d’amenaces i d'agressions sense precedents, el món local, ens  bàsic en la vertebració nacional del país i de la seva cohesió social i territorial, ha de ser una sola veu en la defensa d'una causa col•lectiva: la dignitat de les institucions de Catalunya i del nostre autogovern perquè està en joc també l’autonomia local i la seva despossessió política”, ha volgut deixar clar. Per això, i malgrat l’abstenció, ha recordat que ICV de Berga dóna suport a la no aplicació del 155 i es posa al costat de qui demanen la “llibertat dels Jordis”. 
Arxivat a