Diversos municipis del Berguedà aproven mocions contra l'aplicació de l'article 155

Puig-reig o Gironella ja ho han fet, mentre que Bagà, la Pobla de Lillet o Berga ho debatran en les properes hores o dies

Redacció
24 d'octubre del 2017
Actualitzat a la 13:33h

Votació a l'Ajuntament de Gironella. Foto: AjGironella

 
Primeres mocions als ajuntaments de la comarca del Berguedà. Diversos ajuntaments han aprovat aquest dilluns mocions per aturar l'aplicació de l'article 155 i en defensa de les institucions catalanes. És el cas de Gironella o Puig-reig, entre d'altres, on s'han convocat plens extraordinaris d'urgència per aprovar el text que promouen l'Associació de Municipis per la Independència. 

A més, entre aquest dimarts i dimecres tenen previst celebrar el ple altres municipis, com ara la capital del Berguedà, Berga, que ha convocat un ple per aquest dimarts al vespre, la Pobla de Lillet, i també municipis governats per socialistes com Bagà, que ho debatran a proposta del PDECat o ERC. La moció de l'AMI i l'ACM rebutja l’article 155, dona suport al govern i al Parlament perquè facin efectiu el mandat popular del referèndum del passat 1 d'Octubre i condemna "la violació de drets fonamentals a Catalunya a través de les mesures repressives aplicades per l'Estat espanyol contra la població i les institucions catalanes".
 

Votació de la moció a l'Ajuntament de Puig-reig. Foto: AjPuig-reig