Els Castellers de Berga alcen pilars per reclamar la llibertat per a Sànchez i Cuixart

Els de la camisa blau marí van alçar pilars amb un domàs de "democràcia" i van repartir llaços grocs en solidaritat amb els presidents d'Òmnium i l'ANC

Redacció
22 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 10:14h
Castellers de Berga a la diada a la plaça Doctor Saló.
Castellers de Berga a la diada a la plaça Doctor Saló. | Castellers de Berga

Els Castellers de Berga han realitzat, aquest dissabte a la tarda, una actuació especial, marcada pel moment polític que viu Catalunya i la solidaritat. Per això, des de la plaça Doctor Saló, han volgut reclamar la llibertat dels presidents de l'ANC i Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, respectivament, que estan empresonats per sedició. En aquest punt, i després de plantejar-se si realitzar o anul·lar la diada, els de la camisa blau marí van decidir tirar-la endavant, però dotar-la d'un component de clara reivindicació. 

Els berguedans, doncs, que finalment només van actuar amb els del Poble Sec, van alçar els primers pilars amb l'enxaneta mostrant el domàs "Democràcia", i van repartir llaços grocs entre castellers i públic, en solidaritat amb els detinguts. 

Més enllà d'aquí, van recuperar el 5 de 7 i el 4 de 7 amb agulla, dos castells de gamma alta que no descarregaven des del mes de juliol, i en tercera ronda van encarar el 2 de 7, però el van desmuntar perquè el castell no oferia prou garanties per descarregar-lo. En ronda de repetició, van descarregar el 4 de 7 i, per acabar, es va fer un pilar de 5 i, seguidament, dos pilars de 4. Pel que fa als Castellers del Poble Sec, van descarregar el 4 de 7, el 3 de 7 i el 2 de 6, una exitosa "clàssica de set". 
 

Castellers de Berga a la diada a la plaça Doctor Saló. Foto: Castellers de Berga

Arxivat a