Els Castellers de Berga esperen una «diada amb forces camises i de gran rivalitat» a Berga

Joan Farguell afirma que la valoració dels cinc anys és "molt positiva" | A finals d'any acaba el mandat de la junta i la directiva actual de la colla

Cristina Prat
20 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 9:50h
Els Castellers de Berga actuant a la plaça de Sant Pere.
Els Castellers de Berga actuant a la plaça de Sant Pere. | Aida Morales.
Els Castellers de Berga seran els amfitrions aquest dissabte de la diada castellera que es viurà  a la plaça Doctor Saló, a Berga. Aquesta serà la última actuació a la ciutat en el seu cinquè any d'aniversari. Un any que va començar amb una "forta arrencada" i on els de la camisa blau marí han aconseguit situar-se en una bona posició dins del panorama casteller de Catalunya. 

Il·lusió, empenta i constància. Així és com els Castellers de Berga s'han anat enfortint al llarg d'aquests cinc anys. El seu cap de colla, Joan Farguell ha valorat a NacióBerguedà, molt positivament la història i creixement de la colla. "Aquest any vam fer una arrencada molt forta", assegura el mateix cap de colla, amb grans actuacions com la Diada del Quatre Fuets o la diada de l'aniversari on van aconseguir descarregar l'esperat 4 de 8. "A partir de l'aniversari ens hem relaxat una mica", ha afegit.  Malgrat tot, la diada del proper dissabte ha assegurat Farguell que es preveu "de forces camises i hi haurà una bona rivalitat" amb les colles dels Tirallongues de Manresa, els Castellers d'Esparreguera i els Castellers del Poble Sec. 

"Em de ser constants. Intentarem arribar a una diada de màxims i necessitarem la resposta de la gent de Berga, tant per venir a fer pinya com per venir-nos a veure. Pot ser una molt bona diada, perquè totes les colles que ens acompanyaran també plantegen castells límits". 

Pel que fa als castells que podrem veure el dissabte, Farguell ha declarat que per a la colla "seria important poder portar el 2 de 7 o el 4 de 8". "Treballarem en aquesta línia i si tot surt bé a l'assaig i som prou gent el portarem a plaça el dissabte, però això sol ser un decisió que es pren a l'últim moment". 

Després de la diada d'aquest dissabte, que començarà a les 17:30 hores, els berguedans han preparat un sopar amb les colles al Cine Catalunya i, a continuació una sessió de música amb el PD Nanfu i PD Salas Xic. 

El futur de la colla 

A finals d'any s'acaba el mandat de la junta i la directiva que ha estat al capdavant dels castellers de Berga durant els últims dos anys. Per aquest motiu, parlar del futur de la colla i de com s'encaren els propers anys és, per ara, una incògnita. "El principal objectiu és trobar algú amb ganes, empenta i temps, cal trobar un relleu per seguir amb la feina que fem i millorar-la", ha exposat Farguell insistint que és clau que el jovent participi en aquest procés de renovació.  

En el seu cinquè any d'aniversari els de Berga encara han de sumar dues actuacions més, una a Súria i l'altra a Terrassa. 
Arxivat a