emprenedoria

L'empresa Delícies del Berguedà, guardonada als Premis ADNemprèn

L'empresa d'inserció laboral guanya el premi en la categoria d'ADNtransformer

per Redacció, 18 d'octubre de 2017 a les 14:20 |
Treballadors de Delícies del Berguedà. | Delícies del Berguedà
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 d'octubre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El projecte Delícies del Berguedà, que forma part del programa de suport a l'emprenedoria social de la Generalitat de Catalunya i que dóna feina a diverses persones amb conductes de risc, ha estat un dels guanyadors de la primera edició dels Premis ADNemprèn, d'entre més de 30 candidatures rebudes.

Concretament, Delícies del Berguedà ha rebut el premi en la categoria ADNtransformer, a la trajectòria d'una persona que ha reorientat la seva carrera professional vers l'emprenedoria, i que ho ha fet mirant a la inserció laboral de joves amb problemes a l'hora d'entrar al mercat de treball. Destaquen, a més, els productes locals, com ara la gamma de iogurts que ja s'exporten a diferents punts de Catalunya. 


En aquests premis també ha estat premiada l'empresa CATUAV amb el premi ADNstarter, situada a Moià, que es dedica a les aplicacions civils de les petites aeronaus no tripulades i que actualment és un referent europeu, així com l'empresa Wattia Innova, que ha rebut el guardó ADNsmart clean. Des d'Olot, aquesta es dedica a a l’eficiència energètica en els sectors industrial i terciari, i està especialitzada en l’automatització d’habitatges i edificis. Finalment, el premi honorífic ADNgurú ha recaigut sobre Sebastià Catllà. Fundador del Celler Collbaix i president del grup Oliva Torras. Al llarg de la seva vida professional ha ocupat la vicepresidència de la Cambra de Comerç de Manresa i la presidència de la Patronal Metal·lúrgica del Bages, i és un dels impulsors del Centre de Formació Pràctica, un ens formatiu pioner a Catalunya. Actualment Catllà presideix AMPANS, una entitat dedicada a atendre persones amb discapacitat intel·lectual.

L'encarregat de repartir els guardons durant l'acte que es va celebrar aquest dimarts a Mas Vinyoles Venture Factory, a Sant Pere de Torelló, va ser l'exconseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell. 


Impulsats per Mas Vinyoles Venture Factory, l’Ajuntament de Torelló i la Universitat de Vic-UCC, aquests premis busquen reconèixer la trajectòria d’emprenedors i emprenedores sorgits a la Catalunya Central que siguin referents per a tots aquells que aposten per l’emprenedoria com a forma d’encarar el futur professional i generar impacte econòmic i social. Des de la Catalunya Central es vol mostrar que el territori també és un factor clau i facilitador de l’emprenedoria, i que aquesta no és només un fenomen de grans ciutats. Els premis volen ser, també, una plataforma per establir ponts de relació entre les noves generacions d’emprenedors actuals i grans emprenedors consolidats.

 

Participació