Empreses berguedanes estudien maneres d'exportar a l'Amèrica Central

El director de l'Oficina Exterior de Comerç i Inversions d'ACCIÓ a Panamà, Antoni Pujol, descobreix oportunitats de negoci

Redacció
17 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 17:05h

Segona reunió de Pirineu Global per estudiar oportunitats de negoci a l'exterior. Foto: Aida Morales


Diferents empreses berguedanes s'han assessorat per saber com buscar oportunitats de negoci als països de l'Amèrica Central i Carib, entre els quals Panamà, Costa Rica, El Salvador, Guatemala, Hondures i Nicaragua. Una sessió oferta pel director de l'Oficina Exterior de Comerç i Inversions d'ACCIÓ a Panamà, Antoni Pujol, emmarcada en el calendari d'activitats del Club de l'Export de l'ACEB, Pirineu Global, per a empreses amb activitat exportadora o interessades en iniciar-se en la internacionalització.

Segons ha informat l'ACEB, Amèrica Central genera oportunitats principalment en sectors com l'alimentació, el sector energètic, aigua i sanejament, infraestructures de transport o el sector de l'automoció, els materials i matèries primeres, a banda de la química i els plàstics. Panamà, per exemple, és un hub logístic important i és la porta d'entrada al continent americà per a les empreses catalanes.

Segons Pujol, aquest mercat "és el pròxim", malgrat ser llunyà en distància, i ja hi ha diverses empreses, i algunes del Berguedà, que estan exportant a aquesta part del continent, especialment en el sector de l'alimentació i la construcció.

Aquesta és la segona actuació basada en entrevistes personalitzades que compta amb la col·laboració d'ACCIÓ i que té per objectiu, facilitar el coneixement de mercats exteriors a les empreses. Segons el president de l'ACEB, Josep Fígols, les activitats del club export que ajuden a treballar "directament amb les empreses", oferint eines pel seu creixement empresarial i "obrint o consolidant mercats exteriors".