Felip Puig diu que el Parc de la Natura avançarà en «pocs mesos»

El conseller destaca que l'Ajuntament de la capital berguedana està enllestint la planificació urbanística

Redacció
21 de novembre del 2014
Actualitzat a les 12:48h
El projecte de la creació del Parc de la Natura a Berga “segueix viu” per al Govern de la Generalitat de Catalunya, malgrat els anys de demora des que es va plantejar. Així ho ha afirmat el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, que ha considerat que “és qüestió d'uns quants, pocs mesos” que es vegin avenços significatius. 

El conseller ha respòs amb aquestes paraules a les preguntes dels mitjans, després que se li preguntés si aquest projecte segueix éssent una prioritat de país pel Govern de Catalunya. En aquest sentit, Puig ha indicat que s'està avançant significativament en el planejament ubanístic i que, una vegada això estigui enllestit, s'engegarà tota la operativa des del punt de vista de gestió del patrimoni i explotació. “Això serà molt aviat una realitat”, ha assegurat, “però abans hem de guanyar etapes”, com el planejament, la propietat, el model de gestió i, finalment, tirar endavant les inversions. 

El projecte consisteix en la creació d'un parc temàtic de la natura, una iniciativa que va impulsar l'empresari berguedà Joan Barniol a mitjans dels anys 90, i que encara no ha vist la llum. Aquesta proposta no es va poder incloure en l'actual Pla d'Ordenació Municipal Urbanística (POUM) degut a una sentència contrària per part del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) el juliol del 2010, que obligava a fer un nou planejament urbanístic de la zona de Mas d'en Bosch.

Com a Port Aventura

Joan Barniol ha indicat aquest dijous que fa més de 22 anys que el projecte del Parc de la Natura està pendent, però que primer s'ha de resoldre la part administrativa. Segons ell, es tracta del mateix procediment que es va fer per construir Port Aventura. 

L'empresari, però, no ha deixat de precisar que pot ser ell o qualsevol altre qui gestioni aquest projecte perquè partirà d'un concurs públic: “No tinc per què ser jo que vulgui gestionar aquest parc. Aquesta instal·lació hauria de ser propietat municipal”.
Arxivat a