Felip Puig certifica Berga com a Destinació de Turisme Familiar

Berga, Avià, Capolat, Castellar del Riu i Cercs obtenen el segell certificatiu

Redacció
20 de novembre del 2014
Actualitzat a les 17:27h
Certificació de la Destinació de Turisme Familiar Berga
Certificació de la Destinació de Turisme Familiar Berga | Departament d'Empresa i Ocupació

Certificació de la Destinació de Turisme Familiar Berga Foto: Departament d'Empresa i Ocupació


El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha certificat Berga com a Destinació de Turisme Familiar (DTF) per la seva contribució a la consolidació d'aquest tipus de turisme. La capital del Berguedà esdevé, així, la tercera destinació de la Catalunya interior que aconsegueix aquest segell que atorga l'Agència Catalana de Turisme (ACT), després de les Valls d'Àneu i Muntanya de Prades. 

De fet, però, no ha estat tan sols Berga certificada, sinó també Avià, Capolat, Castellar del Riu i Cercs, que formen part de la mateixa destinació familiar; així com 33 establiments que també han rebut plaques acreditatives. En concret, deu allotjaments turístics, un alberg, dotze restaurants, dues empreses de turisme actiu i de natura, dues oficines de turisme, i sis museus i centres d'interpretació. 

En l'entrega dels certificats, Puig ha volgut reconèixer la tasca de tots aquests ajuntaments, establiments i empreses que que han col·laborat en "fer pujar un esglaó” Catalunya en el camí per esdevenir un país “turístic, exigent i de qualitat”. En aquest sentit, el conseller ha destacat que només això aportarà “singularització i “especialització”, dues qualitats que promouran un millor turisme i de major qualitat. 

Pel que fa a la Destinació de Turisme Familiar Berga, formada pels cinc municipis, hi destaca l'entorn natural format per la Serra de Queralt, que ofereix una riquesa paisatgística de primer ordre, amb un gran ventall d'activitats com el senderisme, la BTT o el parapent, entre d'altres. A més, ha remarcat una abundant oferta de rutes i excursions per tots aquests municipis, activitats nàutiques al pantà de la Baells, museus, espais culturals i la possibilitat de fer visites guiades i tematitzades. Tot això, ha indicat Puig, complementat amb una gran oferta gastronòmica, productes de proximitat i d'alta qualitat. 

El segell de Destinació de Turisme Familiar

La certificació de Destinació de Turisme Familiar és un segell especialitzat que s'atorga als municipis que compleixen certs criteris d'adaptabilitat per a les famílies amb nens. Aquest tipus de destinacions destaquen per la seva qualitat i pel bon servei entorn del client familiar, i han de complir tota una sèrie de requisits pel que fa a serveis turístics i establiments, entre d'altres. 

De moment, només són 18, les destinacions turístiques certificades a Catalunya, i 11 destinacions més es troben en procés de certificació.