L'Ajuntament de Berga insta el Govern a fer efectiva la declaració d'independència, amb el vot en contra del PSC

El ple aprova la moció presentada per la CUP, CiU i ERC, en què també es condemna la violència policial de l'1-O

13 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 17:28h
Ple de Berga
Ple de Berga | Aida Morales
Com han fet nombrosos consistoris d'arreu del país en els darrers dies, l'Ajuntament de Berga també ha aprovat una moció, que ha estat presentada a instàncies de la CUP, CiU i ERC, per tal de condemnar la repressió i la violència policial que es va produir a diversos municipis de Catalunya durant la celebració del referèndum d'autodeterminació del passat 1 d'octubre. A més, també s'ha exigit que el Govern de Catalunya avanci en fer efectiva la declaració d'independència.

Així doncs, en aquesta moció s'ha condemnat de forma "enèrgica i clara" la violència dels cossos de seguretat de l'Estat espanyol contra una sèrie de ciutadans que únicament volien exercir el seu dret a vot i van acabar sent agredits. Unes càrregues policials que van provocar prop de 900 ferits, quatre dels quals van haver de ser ingressats en centres hospitalaris. El consistori berguedà s'ha solidaritzat amb tots aquells municipis que van rebre més garrotades durant l'1-O i ha exigit al Ministeri de l'Interior el rescabalament pels danys materials i personals causats per la policia espanyola en una actuació ''desmesurada''.

En aquesta línia, demanen la posada en vigor de la Llei de transitorietat jurídica i fundacional, instant la comunitat internacional i les autoritats de la Unió Europea a intervenir pe aturar "la violació de drets civils i polítics", i a fer el seguiment del procés negociador amb l'estat espanyol, per tal d'avançar en el procés d'independència.

Per acabar, també es vol reconèixer "l'actitud, valentia i el comportament cívic i pacífic de més de dos milions de persones que aquest diumenge van expressar-se a les urnes", dels quals més de 7.000 van ser de Berga.

Per la seva part, la regidora del PSC, Rosalia Monroy, ha afirmat que "òbviament" votarà en contra per no "hechar más leña al fuego", ha afegit parlant en castellà, i ha mostrat la seva postura "dialogant", que és la que sempre ha tingut, ha dit. Així mateix, CDC ha demanat "seguir confiant amb el Govern" perquè la "determinació hi és". 
Arxivat a