Diversos ajuntaments del Berguedà es neguen a celebrar el Dia de la Hispanitat

L'Ajuntament de Berga té el 25% dels treballadors en actiu, i el de Gironella el 50% | Diversos empleats de l'Ajuntament de Puig-reig també treballen

12 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 11:42h
El regidor Francesc Ribera amb personal de l'Aju
El regidor Francesc Ribera amb personal de l'Aju | Aida Morales
Portes obertes i ritme constant de feina. Malgrat que l'Ajuntament de Berga no està al 100%, aquest dijous, amb tots els serveis disponibles, sí que manté l'engranatge engegat. En primer lloc, ha informat l'alcaldessa, Montse Venturós, perquè el Dia de la Hispanitat commemora “la colonització del continent americà per part de l’imperi espanyol” i, per tant, ha dit, una festa “basada en un genocidi”. En segon lloc, com a mesura de protesta per l'actitud del govern espanyol a l'entorn del procés sobiranista de Catalunya, i en especial per les càrregues policials contra la ciutadania del país durant el referèndum d'autodeterminació que van deixar 893 ferits.

Així doncs, diversos treballadors, membres de la brigada i empleats municipals s'han pogut veure en actiu, ja sigui al consistori, a alguna de les seus municipals descentralitzades o bé al carrer. En total, quasi el 25% dels treballadors, una quarantena dels 162 que hi ha, han decidit no fer festa. Una opció que l'equip de govern va posar sobre la taula per tal de convertir el 12 d'octubre en un dia laborable. 
 

El regidor Eloi Escútia amb personal de l'Ajuntament, aquest 12 d'octubre. Foto: Aida Morales



En aquest punt, han informat, qui estigui treballant podrà agafar un altre dia a escollir. La mesura de tancar, ha indicat Venturós, hauria de ser generalitzada arreu de Catalunya. 

Pel que fa al Berguedà, altres municipis també mantenen serveis oberts. Aquest és el cas, per exemple, de Gironella, que té la meitat del personal de l'Ajuntament en actiu, i manté oberta l'Oficina d'Atenció Ciutadana i l'oficina de registre, així com també el de Puig-reig. A Catalunya, són més d'un centenar, els consistoris que també han decidit obrir. 
 

Equip de govern de l'Ajuntament de Puig-reig, treballant aquest 12 d'octubre. Foto: Cedida