Una àmplia majoria dels comerços de Berga obrirà el 12-O com a mesura de protesta

L'associació de botiguers assegura que els establiments han pres la decisió a títol individual | Diverses empreses del Berguedà també treballaran

11 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 12:24h
El carrer major de Berga
El carrer major de Berga | Aida Morales.
Una àmplia majoria dels comerços de Berga ha decidit que apujarà la persiana el proper 12 d'octubre, dia de la Hispanitat. Des Berga Comercial han assenyalat a NacióBerguedà que molts "prefereixen tenir obert" com a protesta per l'actitud de l'Estat davant la situació política que es viu a Catalunya.

Sense poder-ne precisar el percentatge, a la decisió s'hi han anat sumant molts altres botiguers, també, d'arreu de la comarca, així com diverses empreses del Berguedà que, tal com han informat a l'Associació Comarcal d'Empresaris del Berguedà (ACEB), mantindran obertes les línies de producció, ja sigui per motius polítics o de pràctica en el seu normal funcionament. 

A Berga, però, l'obertura de comerços es fa de manera autoritzada, ja que és un dels festius amb obertura comercial marcat per l'Ajuntament de Berga –governat per la CUP-.  A la resta de capitals de la Catalunya Central el 12 d'octubre no està considerat com a festiu d'obertura comercial i, per tant, els comerços no podran obrir. A hores d'ara, però, ja hi ha diverses associacions comercials d'aquest territori que s'estan plantejant fórmules per obrir.