Gironella s'organitza per explicar la millor cara de l'Alzheimer

El CAP de Gironella organitza diverses activitats que també es traslladen a l'escola

Redacció
11 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 12:01h
Una àvia, en una imatge d'arxiu
Una àvia, en una imatge d'arxiu | Europa Press
L'Equip d'Atenció Primària de Gironella porta a terme diferents activitats per explicar d'una manera més clara les característiques de l'Alzheimer i com conèixer millor la malaltia. Entre aquestes, opcions perquè els mateixos pacients puguin avaluar si tenen algun signe o símptoma d'alarma, a través de testos validats per la universitat d'Ohio.

A més, el CAP de Gironella ha presentat una exposició en forma de mural, amb consells i frases relacionades amb aquesta malaltia, així com fulls en negre que simbolitzen que es pot sentir una persona amb aquesta malaltia, en un entorn de confusió i desorientació. Aquesta campanya es complementa amb la de les escoles, que aprenen la cançó No em demanis que et recordi, per tal d'ajudar l'Associació de Familiars d'Alzheimer i que ja s'ha convertit en l'himne de la malaltia.

A la Llar, per altra banda, s'imparteix un taller per treballar les capacitats cognitives a través de dinàmiques i jocs grupals que fomenten la participació activa i el treball cooperatiu. El taller dura uns 90 minuts i s'adreça a perfils diferents, entre els quals persones que no presenten símptomes, que tenen problemes de memòria associats a l'edat o que presenten deteriorament cognitiu lleu.
Arxivat a