L'AMPA de l'Escola de Sta Eulàlia expressa el «malestar» per l'ocupació de la vorera per part de la Guàrdia Civil

Els pares i mares demanen explicacions a la Guàrdia Civil i manifesten un "profund descontent"

Redacció
11 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 8:19h

Caserna de la Guàrdia Civil de Berga amb al doble tanca. Foto: Cedida


L'Associació de Mares i Pares de l'Escola de Santa Eulàlia ha volgut expressar, a través d'un comunicat, el seu "enuig" i "malestar" per l'ocupació de part de la via pública per part de la Guàrdia Civil. Aquest dimarts, l'institut armat va instal·lar, al voltant de la seva caserna, una doble tanca de plàstic i ferro que la protegia, segons van informar a NacióBerguedà. Aquesta, però, també ocupa part de la vorera que arriba fins a l'escola i, tal com ha indicat l'Ajuntament de Berga, en cap cas s'ha comunicat o demanat permís per ocupar la via pública.

L'AMPA ha encaixat aquesta decisió de la Guàrdia Civil amb un "profund descontent" i "inquietud" per saber quants dies estarà afectat aquest espai urbà i, en conjunt, quina és la raó de tot plegat. En aquest punt, els pares i mares han recordat que l'escola disposa de poques places d'aparcament, motiu pel qual moltes famílies han d'anar a l'escola a peu des de les rodalies de l'Institut Guillem de Berguedà. Això fa que el pas ocupat pel cos policial sigui una zona "molt transitada i molt utilitzada pels pares i mares per portar i recollir" els fills, a banda d'una incomoditat per a les famílies amb cotxets o que tenen mobilitat reduïda.

Per tot això, asseguren, estan "totalment en desacord" amb aquesta mesura, que afirmen que "no s'ha anunciat ni públicament ni prèvia" i consideren "innecessària" i "que no fa cap bé" a la convivència.
Arxivat a