Berga programa set espectacles de música i teatre fins desembre

Diverses obres ompliran el Teatre Municipal de Berga fins passat el Nadal

Redacció
10 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 16:14h
Una de les obres de teatre.
Una de les obres de teatre. | AjBerga.
D’octubre a desembre, la platea del Teatre Municipal de Berga s’omplirà de nous espectacles vinculats a la música i les arts escèniques interpretats per formacions locals i companyies d’arreu de Catalunya i les Illes Balears. L’objectiu, han indicat, és que el teatre no torni a abaixar el teló fins que hagin passat les festes de Nadal, en una temporada cultural que ja va començar diumenge passat amb la posada en escena del musical Som n’hi, de Munt d’Arts. 

L’Agrupació Teatral La Farsa serà la següent en passar per l’escenari per presentar una revisió del text de l’autor berguedà, Ramon Vinyes, titulat Hamlet dramaturg. Han passat trenta-quatre anys des que La Farsa va interpretar aquesta obra per primera vegada i ara, un planter de tretze actors i actrius han recuperat el text per a fer-ne una versió actualitzada els propers dies 21 i 22 d’octubre. 

El mes de novembre començarà amb una proposta musical anomenada Retalls de Cobla de la mà de les Cobles Reus Jove i Berga Jove sota la direcció de Jesús Ventura. Els músics de les dues formacions oferiran un concert d’homenatge al compositor barceloní Josep Maria Bernat i Colomina, un dels autors més importants de música per a cobla de la segona meitat del segle L’actuació es farà el dissabte, 4 de novembre, a partir de les 19.00 de la tarda.  

El 10 de novembre serà el torn de Yerma, l’obra que Federico García Lorca va escriure l’any 1934. Després del seu pas pel Teatre Akadèmia de Barcelona durant la temporada passada, la companyia Projecte Ingenu aterrarà a Berga per oferir un muntatge que reflexiona sobre la fecunditat amb una escenografia contemporània i sorprenent. 
 

Una de les obres de teatre. Foto: AjBerga.



La companyia Terra Teatre portarà a la sala berguedana l’obra Els darrers dies de la Catalunya republicana. Un espectacle que es basa en la crònica personal de l’escriptor, historiador i polític, Antoni Rovira i Virgili, sobre la desfeta de Catalunya davant de l’ofensiva de Franco l’any 1939. El muntatge es podrà veure el dissabte, 18 de novembre, 21.00 hores.

Encara al novembre, durant l’últim cap de setmana arribarà Peccatum, a càrrec de la companyia de Manacor, Produccions de Ferro. Es tracta d’una proposta alegre, festiva, enginyosa i irreverent que reinterpreta el rondaller mallorquí de Mossèn Alcover basant-se en la cultura popular de transmissió oral. L’obra serà diumenge 29 de novembre a les 18.30 de la tarda. 

Finalment, La Farsa s’encarregarà de tancar la temporada teatral amb la interpretació d’Els Pastorets de Serafí Pitarra. Aquest any, un muntatge ple de novetats.