Una trentena de persones fan una caminada i un esmorzar per trencar estigmes sobre salut mental

La xerrada de la jutgessa degana de Barcelona Mercè Caso es posposa per més endavant

Redacció
10 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 14:02h
Esmorzar per la salut mental a Berga.
Esmorzar per la salut mental a Berga. | Cedida
Una trentena de persones han participat, aquest dimarts al matí, a la caminada que la Comissió de Salut Mental del Berguedà ha organitzat a Berga, per tal de trencar estigmes sobre la salut mental i explicar la situació amb què conviuen milions de persones al món. 

Els participants han sortit a les 9.30 de la plaça dels Països Catalans, on més tard han pogut gaudir d'una botifarrada a càrrec de la Penya Boletaire del Berguedà, amb un tast de iogurts "Delícies del Berguedà", que realitza l'empresa d'inserció Portal Berguedà. 

Un acte, per altra banda, que s'emmarca dins d'un mes replet d'activitats, entre les quals diferents projectes a les biblioteques de la comarca, com ara els contes per la salut mental que es fan a Puig-reig, Berga, Gironella i Guardiola de Berguedà a càrrec de la narradora Mon Mas, que parlen sobre la depressió i utilitzen elements i personatges de l'imaginari infantil per apropar problemes de salut mental a un públic familiar, o bé la lectura de "El terapeuta" de Gaspar Hernández, que es farà el 22 de novembre. 
 

Esmorzar per la salut mental a Berga. Foto: Cedida


A més, el dia 26 d'octubre a les 19.30 hores a la Biblioteca Vinyes i Cluet de Berga es farà la presentació del llibre "Ales de paper" amb la directora de la Fundació Salut Mental Catalunya, Cristina Paez, i també es podran veure les obres dels artistes berguedans del projecte de Parelles Artístiques a les diferents biblioteques fins desembre. 

Actes posposats

Un dels actes que s'ha anul·lat aquest dimarts i posposat per més endavant és la presentació de l'Associació de Familiars d'Afectats per Trastorns de Conducta derivats de diferents patologies mentals (AFATRAC) a càrrec de la presidenta de l'entitat, i la xerrada "Justícia restaurativa vers Justícia retributiva: mirant als ulls de l'altre", que anirà a càrrec de la jutgessa degana de Barcelona, Mercè Caso Señal. 

Aquest acte, que es realitzarà més endavant en funció de les agendes, comptarà amb el testimoni en primera persona de Hanafi el-Kadaoui. 
 

Esmorzar per la salut mental a Berga. Foto: Cedida

Arxivat a