Borredà condemna la violència policial exercida el dia del referèndum

La CUP presenta una moció en un ple extraordinari i urgent, que el PSC veu bé en els seus màxims

Redacció
10 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 9:29h
En ple municipal extraordinari i urgent, l’Ajuntament de Borredà ha aprovat una moció presentada per la CUP, on es condemna la violència de la Guàrdia Civil i la Policia espanyola el passat 1 d’octubre, dia del referèndum d’autodeterminació de Catalunya. Una sessió plenària convocada a instància dels independentistes, on també s’ha demanat el suport als ferits, la retirada immediata de les forces policials, així com s'ha destacat l’actitud “cívica i exemplar” de la ciutadania catalana, ha informat la CUP en un comunicat. 

A més, en aquesta sessió també s’ha demanat la mediació internacional i s’ha posat sobre la taula el resultat clarament independentista aconseguit a Borredà. Al ple, ha explicat la CUP, l’alcalde,  Joan Roma, va considerar la moció com un text “ben fonamentat, ponderat i just”, tot i que l’equip de govern ha decidit abstenir-se en els dos últims punts, referents a la necessitat d'acceptar a nivell municipal el que decideixin les institucions catalanes, govern català i Parlament, i instar l'alcalde i la resta de regidors a tenir en compte, en les seves actuacions, els resultats majoritaris a favor del "sí".

En el debat, han explicat, Roma ha expressat la seva condemna a l’actuació de la policia “per la brutalitat que es va exercir però, sobretot, per l’estupidesa de qui va donar l’ordre”, ha dit, i el cap de l’oposició, Toni Chueca, de la CUP, li ha demanat que mostri públicament aquest posicionament en els seus escrits.