El maltractament psicològic ocupa el 54% dels casos del Servei d'Atenció Psicològica d'infants del Berguedà

El servei ofereix intervenció psicològica gratuïta a menors que han estat o són exposats a situacions de violència masclista en el nucli familiar

Redacció
09 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 15:44h

Foto: Pixabay


El maltractament psicològic ocupa el 54% dels casos que, durant aquest any, ha tractat el Servei d'Atenció Psicològica per a infants i adolescents del Consell Comarcal del Berguedà. Un servei, han recordat, que fa un any que està en funcionament, i que ofereix intervenció psicològica gratuïta a menors que han estat o són exposats a situacions de violència masclista en el nucli familiar.

Segons han informat, el 79% dels casos que han estat atesos corresponen a nens o adolescents que han patit algun tipus de violència. El 54% és psicològica, mentre que el 31% ha estat física i la negligència ocupa el 15%. No obstant això, han precisat, els diferents tipus de maltractament es barregen i sovint no es presenten de forma aïllada, de la mateixa manera que les conseqüències físiques i psicològiques també se solapen. Per exemple, han indicat, els maltractaments físics causen dany físic i psicològic, i les agressions emocionals reiterades poden produir deterioraments físics.

El servei s'ofereix els dilluns de les 9.30 a les 17.30 hores, i ofereix atenció integral d'acompanyament emocional i psicològic, i atenció terapèutica especialitzada i continuada. L'objectiu principal és reduir el patiment que els maltractaments hagin pogut produir en els menors i ajudar-los en la seva recuperació emocional. Una de les possibilitats és la d'evitar que aquests infants o adolescents adquireixin o reprodueixin tant conductes agressives com actituds passives enfront de la violència

Durant aquest any, i en aquesta experiència pilot, ha precisat el Consell Comarcal, s'han atès un total de 14 infants i adolescents i s'han efectuat un total de 60 visites de seguiment.