La Molina acollirà les primeres Jornades d’Economia de Muntanya

Ahir es va reunir la Comissió Assessora de La Molina per fer seguiment dels pròxims esdeveniments

Redacció
06 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 17:17h

La Molina acollirà les primeres Jornades d’Economia de Muntanya Foto: Ivan Sanz


El president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Enric Ticó, ha presidit aquesta setmana la Comissió Assessora de La Molina per fer seguiment dels pròxims esdeveniments fixats a l’estació de La Molina així com per fer balanç de la temporada d’estiu i consensuar amb els membres de la comissió les estratègies a seguir de cara als mesos que vénen.

Ticó ha anunciat als membres de la comissió el calendari d’actes previstos per a la celebració del 75è aniversari de La Molina on hi destaca la Presentació de la Nova Temporada, el 10 de novembre, o la festa del 75è aniversari, nit de reis.
 
La Molina com a dinamitzadora del territori

Aquest any La Molina acollirà les I Jornades d’Economia de Muntanya els dies 9 i 10 de novembre. Aquestes jornades neixen amb la voluntat de donar impuls a la convivència de l’activitat a les estacions d’esquí amb la sostenibilitat, fins i tot fent conèixer altres experiències internacionals d’esquí sostenible.

A banda de les I Jornades d’Economia de Muntanya, Ferrocarrils juntament amb el Govern de la Generalitat de Catalunya, ha creat una Taula Estratègica de muntanya amb la voluntat de convertir als actors públics i privats de la zona en un motor econòmic per a les comarques de muntanya dels Pirineus.

La temporada que arriba

La reunió també ha servit per fer balanç dels resultats de la temporada d’estiu 2017, on s’ha aconseguit seguir augmentant el nombre de visitants que utilitzen les instal·lacions i fan activitats. De fet l’ús del telecabina ha augmentat un 5% i els ingressos per activitats un 8%.  

Pel que fa a la temporada d’hivern que està a poques setmanes d’encetar-se La Molina està duent a terme algunes actuacions de millora. Des de la revisió dels remuntadors, dues pistes amb producció de neu artificial, pista Solell i Els Plans, un nou edifici de producció de neu, que suposa un important augment de la capacitat de producció i l’adquisició de noves màquines trepitjaneu.  

A més, FGC prepara moltes novetats que busquen fer de La Molina una estació puntera. Un nou aparcament d’autocaravanes amb 40 places, finalització del desdoblament de pista de Costa Rasa o la millora en les mesures de seguretat a la pista Olímpica.

Durant aquesta temporada es vol continuar apostant i consolidant la comercialització a través dels sistemes d’e-commerce. De fet, es mantenen les tarifes de la temporada 2016/2017.

La història de La Molina, una estació amb història

L’any 1908, segons consta al butlletí del Centre Excursionista de Catalunya CEC, es troben les primeres notícies d’esquiadors als voltants de La Molina però és el 28 de febrer de 1943 quan s’inaugura el primer teleesquí comercial de l’estat espanyol a La Molina, i es considera aquesta data com a inici de l’activitat de l’estació.  A més, la festivitat del 75è aniversari comptarà amb un espai permanent d’exposició que mostrarà el passat, pressent i futur de l’estació La Molina.