L'ACEB promou la contractació de persones a l'atur entre les empreses del Berguedà

Les empreses de la comarca han rebut 110.000 euros

Redacció
06 d'octubre del 2017
Actualitzat a la 13:36h
Una màquina carrega troncs de fusta a Serradora Boix.
Una màquina carrega troncs de fusta a Serradora Boix. | Montserrat Ayala/ACN
L'Associació Comarcal d'Empresaris del Berguedà participa, durant aquest any, en un programa d'inserció laboral, en què 120 persones aturades passen a ser empleades de les empreses que integren aquesta patronal i d'altres associacions d'empresaris que actuen a la comarca. Al Berguedà, una vintena d'empreses de l'ACEB han contractat 25 treballadors a través del programa Fem Ocupació per Joves i el 30 PLUS, per a persones a l’atur sense formació especialitzada d’entre 16 i 29 anys, i 30 i 45 anys, respectivament. Les contractacions s’han fet per un període mínim de sis o nou mesos, en funció del programa, i en alguns casos han tingut contractes indefinits. 

En conjunt, les empreses del Berguedà han rebut un ajut de 110.000 euros i, de manera simultània, els treballadors han rebut formació especialitzada. En molts casos, aquesta s'ha fet des de la mateixa empresa, com ha passat a la Serradora Boix. Segons la responsable de Recursos Humans, això ajuda a que la formació sigui "molt més efectiva i professionalitzadora", ja que la persones interactuen amb la maquinària i la manera de fer de l'empresa. 

Aquest és el tercer any consecutiu que l’ACEB participa al Fem Ocupació per Joves i el primer any del 30 PLUS, tots dos subvencionats pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies a través del Servei d’Ocupació de Catalunya. Tot i que en aquests moments s’ha acabat el
termini per contractar persones amb aquests ajuts, l’ACEB hi tornarà a participar el 2018.